IDX BioSuite NIST Viewer

IDX BioSuite NIST Viewer 2.0

Windows / Net-X Solutions / 1148 / Целосни спецификации
Опис

IDX BioSuite NIST Viewer е моќен софтвер за продуктивност кој ви овозможува лесно прикажување и прегледување на биометриските податоци ANSI/NIST-ITL 1-2000. Овој прегледувач беспрекорно се интегрира со Windows, што ви го олеснува прикажувањето на записите за отпечатоци од прсти брзо и ефикасно.

IDX BioSuite NIST Viewer е изграден со помош на библиотеката Net-X Solutions Impex, која осигурува дека вашата компанија може да ги задоволи потребите на новите стандарди за пренос кога се занимава со биометриски податоци. Со овој софтвер, биометриските решенија на вашата компанија веднаш ќе ги исполнат спецификациите ANSI/NIST-ITL 1-2000 и ANSI/NIST-ITL 1-2007 и ANSI/NIST-ITL 1-2011, што ќе го направи вашиот производ способен за отпечаток на податоци со други биометриски агенции ширум светот вклучувајќи ги ФБИ и Интерпол.

Овој софтвер е суштинска алатка за компаниите кои редовно се занимаваат со биометриски податоци. Обезбедува кориснички интерфејс што го олеснува брзото гледање на записите за отпечатоци од прст. IDX BioSuite NIST Viewer исто така поддржува повеќе формати на датотеки, вклучувајќи WSQ, BMP, JPG/JPEG, PNG/TIF/TIFF датотеки.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност беспрекорно да се интегрира со Windows. Ова значи дека можете лесно да ги отворате записите за отпечатоци директно од Windows Explorer или која било друга апликација на вашиот компјутер без да треба да го стартувате прегледувачот одделно.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да зумира одредени области на записот за отпечатоци од прст. Ова ви олеснува да анализирате конкретни детали во записот без да треба да ја испечатите или зголемите целата слика.

IDX BioSuite NIST Viewer исто така вклучува напредни можности за пребарување кои ви дозволуваат да пребарувате специфични отпечатоци од прсти врз основа на различни критериуми како што се име или матичен број. Оваа функција заштедува време со тоа што ви овозможува брзо да пронајдете релевантни записи без да мора рачно да пребарувате големи количини на податоци.

Дополнително, овој софтвер вклучува напредни можности за печатење што ви овозможуваат да печатите висококвалитетни слики директно од внатре во гледачот. Можете да изберете од различни опции за печатење, како што се печатење во боја или црно-бели, во зависност од вашите потреби.

Севкупно, ако вашата компанија редовно се занимава со биометриски податоци, тогаш IDX BioSuite NIST Viewer е суштинска алатка за обезбедување усогласеност со новите стандарди за пренос, истовремено обезбедувајќи ефикасни способности за гледање за записите со отпечатоци од прсти. Неговата беспрекорна интеграција со Windows го прави лесен за користење, додека неговите напредни функции обезбедуваат моќни алатки за анализа на вашите прсти!

Целосни спецификации
Издавач Net-X Solutions
Страница на издавачи http://www.netxsolutions.co.uk/index.html
Датум на издавање 2018-06-08
Датум на додавање 2018-06-08
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Друго
Верзија 2.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1148

Comments: