Intel Media Software Development Kit

Intel Media Software Development Kit 2018

Windows / Intel Software / 300 / Целосни спецификации
Опис

Комплетот за развој на софтвер Intel Media (SDK) е моќен пакет за развој на софтвер кој ги изложува можностите за забрзување на медиумите на платформите на Intel за потрошувачки и професионални медиумски апликации. Оваа алатка за развивачи е дизајнирана да им помогне на програмерите да го искористат хардверското забрзување специфично за платформата за да ги подобрат перформансите на видеото без да треба да пишуваат посебни патеки за код.

Со Intel Media SDK, програмерите лесно можат да овозможат хардверско забрзување за брзо транскодирање на видео, обработка на слики и медиумски работни текови. Единственото API на SDK го олеснува пристапот до способностите за видео за брзо синхронизирање на Intel, кои се вградени во графичкиот процесор на многу модерни платформи на Интел.

Една од клучните придобивки од користењето на Intel Media SDK е неговата поддршка за широко усвоени кодеци како MPEG-2 и AVC, како и новите стандарди како HEVC. HEVC обезбедува подобра компресија од стандардните стандарди, што го прави идеален избор за видео стриминг со висок квалитет и други тешки апликации.

Покрај поддршката за популарните кодеци и новите стандарди, Intel Media SDK исто така обезбедува пристап до напредни функции како што се хардверски забрзано расплетување и конверзија на простор во боја. Овие функции можат да им помогнат на програмерите да создадат поефикасни работни текови кои даваат подобри резултати за помалку време.

Друга голема предност на користењето на Intel Media SDK е неговата способност да ја искористи технологијата за брзо синхронизирање видео. Оваа технологија користи посветен хардвер во графичкиот процесор за да ги забрза задачите за обработка на медиуми, како што се кодирање и декодирање на видео потоци. Со користење на оваа технологија преку API-то на SDK, програмерите можат да постигнат извонредни придобивки во перформансите без да го жртвуваат квалитетот или доверливоста.

Севкупно, ако барате моќна алатка за програмери која може да ви помогне да ги искористите предностите на напредните можности за забрзување на медиумите на модерните платформи на Интел, тогаш не гледајте подалеку од Комплетот за развој на софтвер на Intel Media. Со својот сеопфатен сет на функции и лесен за користење API, овој софтверски пакет е суштинска алатка за секој развивач кој работи со мултимедијални апликации или работни текови.

Целосни спецификации
Издавач Intel Software
Страница на издавачи http://www.intel.com/software/products
Датум на издавање 2018-07-22
Датум на додавање 2018-07-22
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Програмски софтвер
Верзија 2018
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 300

Comments: