NXPowerLite Desktop

NXPowerLite Desktop 8.0.4

Опис

NXPowerLite Desktop: Крајната алатка за компресија на датотеки

Во денешното дигитално доба, големината на датотеките станува се поголема и поголема. Без разлика дали се работи за PDF документ, JPEG слика или табела на Excel, големите датотеки можат да бидат вистинска главоболка. Тие заземаат вреден простор за складирање на вашиот компјутер или сервер и може бавно да се прикачат или преземаат. Таму доаѓа NXPowerLite Desktop - врвната алатка за компресија на датотеки.

NXPowerLite Desktop е моќен софтвер кој ви овозможува лесно да ги компресирате PDF-датотеките, JPEG, PNG, TIFF-документите Word, табелите на Excel и презентациите во PowerPoint. Ја намалува големината на вашите датотеки без да се загрози нивниот квалитет - така што ги добивате сите придобивки од помалите датотеки без да жртвувате ништо.

Една од најдобрите работи за NXPowerLite Desktop е тоа што работи со сите видови датотеки - од мали документи до големи мултимедијални датотеки. И за разлика од другите алатки за компресија кои бараат од вас да ги отпакувате компресираните датотеки пред повторно да ги користите, NXPowerLite Desktop ги задржува вашите компресирани датотеки во нивниот оригинален формат за лесен пристап.

Како работи NXPowerLite работната површина?

NXPowerLite Desktop користи напредни алгоритми за да ја анализира секоја датотека и да ги идентификува областите каде што е можно компресија без да влијае на нејзиниот квалитет. Потоа ги применува овие оптимизации автоматски додека го зачувува оригиналниот формат на датотеката.

Софтверот нуди три нивоа на оптимизација: Стандард (кој обезбедува добри резултати додека одржува висок квалитет), Силен (кој обезбедува подобри резултати, но може да влијае на некои слики) и Екстремно (кој обезбедува максимална компресија, но може да резултира со одредено губење на квалитетот) . Можете да изберете кое ниво најмногу одговара на вашите потреби во зависност од типот на датотека со кој работите.

Откако ќе го изберете нивото на оптимизација и ќе изберете кои датотеки сакате да ги компресирате, едноставно кликнете на копчето „Оптимизирај“ - толку е лесно! Софтверот ќе ја заврши целата работа за вас за само неколку секунди.

Ако редовно користите Microsoft Outlook или Lotus Notes за комуникација со е-пошта, тогаш оваа алатка ќе ви го олесни животот уште повеќе! Со стандардно овозможена функција за автоматска оптимизација на прилозите за е-пошта; секој пат кога прилогот се испраќа преку која било програма, тој автоматски ќе се оптимизира од десктоп NXPowerlite пред да биде испратен!

Зошто да изберете NXPowerLite Desktop?

Постојат многу причини зошто луѓето избираат десктоп NXPowerlite наместо други слични алатки достапни на интернет:

1) Лесен за користење интерфејс: корисничкиот интерфејс го олеснува користењето на овој софтвер за секој, без разлика дали има техничко знаење или не.

2) Компатибилност со широк опсег: Оваа алатка поддржува скоро секој тип на формат на документи, вклучувајќи PDF, JPEG, PNG, TIFFS итн.

3) Висококвалитетен излез: за разлика од другите слични алатки достапни на интернет; овој не го компромитира квалитетот при компресирање на документи.

4) Заштедува време и пари: со значително намалување на големината на документите; корисниците заштедуваат и време и пари при поставувањето/симнувањето/споделувањето на овие документи.

5) Функција за автоматска оптимизација на прилозите за е-пошта: оваа функција ги заштедува корисниците од рачно оптимизирање на прилозите пред да ги испратат преку е-пошта преку Microsoft Outlook/Lotus Notes

Заклучок:

Како заклучок, десктоп NXpowerlite е одличен избор доколку барате сигурен и ефикасен начин за намалување на големината на документите без да се загрози квалитетот. Неговиот кориснички интерфејс го прави достапен дури и оние кои немаат никакво техничко знаење. Со својата компатибилност со широк опсег, висококвалитетен излез, функција за автоматска оптимизација на прикачување е-пошта; навистина нема многу повеќе што може да се побара од таков неверојатен производ!

Целосни спецификации
Издавач Neuxpower
Страница на издавачи http://www.neuxpower.com
Датум на издавање 2018-07-23
Датум на додавање 2018-07-23
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Компресија на датотека
Верзија 8.0.4
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 186261

Comments: