Magix Webradio Recorder

Magix Webradio Recorder 4.0

Windows / Magix Software / 18503 / Целосни спецификации
Опис

Magix Webradio рекордер: врвен софтвер за MP3 и аудио за љубителите на музиката

Дали сте уморни од слушање на истите стари песни на вашиот музички плеер? Дали сакате да откриете нова, интересна музика од целиот свет? Не гледајте подалеку од Magix Webradio Recorder 2 – врвниот софтвер за MP3 и аудио за љубителите на музиката.

Со Magix Webradio Recorder 2, можете да направите повеќе од вашата интернет конекција со пристап до широка палета на мејнстрим и ниши станици што можете да ги снимате бесплатно. Во рок од само неколку дена, можете лесно да додадете неколку стотици песни во вашата музичка архива и да уживате во нив кога и каде сакате.

Откријте нова музика со преку 3.000 претходно поставени станици

Magix Webradio Recorder 2 нуди пристап до преку 3.000 претходно поставени радио станици со притискање на копче. Без разлика дали сте за актуелните хитови на топ листите, рок, хаус, џез или класична музика – овој софтвер ја отвора вратата за огромна музичка архива која ќе го задоволи и најпребирливиот слушател.

Подобрено со ефекти

Софтверот е подобрен со ефекти кои им овозможуваат на корисниците да го прилагодат своето искуство со слушање. Можете да изберете од различни звучни ефекти како реверб или ехо и да ги приспособите според вашите преференции. Оваа функција им овозможува на корисниците да создаваат свои уникатни звучни пејзажи додека уживаат во нивните омилени мелодии.

Снимајте неколку станици одеднаш или користејќи тајмер

Magix Webradio Recorder 2 им овозможува на корисниците да снимаат неколку станици истовремено или со помош на тајмер. Ова значи дека дури и ако има повеќе емисии кои се емитуваат одеднаш на различни канали - корисниците нема да пропуштат ниту еден од нив! Функцијата тајмер исто така им олеснува на корисниците кои имаат зафатен распоред, но сепак сакаат пристап до нивните омилени емисии.

Автоматски исечете песни

Софтверот има и функција за автоматско сечење песни што заштедува време кога снимате повеќе песни во едно движење. Корисниците не треба да се грижат за рачно отсекување на секоја песна бидејќи оваа функција го прави тоа автоматски - што го прави полесно од кога било досега!

Запишете ги снимените песни на ЦД/ДВД или извезете ги на преносни MP3 плеери

Откако ќе се снимат, корисниците имаат неколку опции на располагање кога ќе дојде време да ги зачуваат своите траки. Тие можат да ги снимаат на ЦД/ДВД-а за да можат да слушаат офлајн кога и да сакаат; алтернативно, тие би можеле да ги извезат на преносни MP3 плеери за да имаат секогаш пристап без разлика каде се!

Технологија од Институтот Фраунхофер - пронаоѓачи на MP3

Верзијата 4.0 вклучува технологија од Fraunhofer Institute - пронаоѓачи на MP3 - обезбедувајќи висококвалитетни снимки секој пат! Со оваа технологија интегрирана во Magix Webradio Recorder 2 - слушателите ќе можат да уживаат во кристално чист аудио квалитет без никакви изобличувања или пречки.

Заклучок:

Како заклучок, Magix Webradio Recorder е одличен избор за сите кои бараат се-во-едно решение кога станува збор за снимање на интернет радио станици и лесно откривање на нови музички жанрови низ различни земји ширум светот! Со својот кориснички интерфејс и напредните функции, како што се автоматско сечење песни и подобрени звучни ефекти - овој софтвер е совршен не само за обични слушатели туку и за професионални диџеи на кои им требаат сигурни алатки за да произведуваат висококвалитетни мешавини брзо без мака!

Целосни спецификации
Издавач Magix Software
Страница на издавачи http://www.magix.com
Датум на издавање 2018-08-07
Датум на додавање 2018-08-07
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Стриминг аудио софтвер
Верзија 4.0
Барања за ОС Windows 2000, Windows Vista, Windows Me, Windows, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 18503

Comments: