001 Game Creator

001 Game Creator 1.020.004

Windows / 001 Game Creator / 99220 / Целосни спецификации
Опис

001 Game Creator: The Ultimate Tool for Game Development

Дали сте аспирантен развивач на игри во потрага по моќна и прифатлива алатка за да ги оживеете вашите идеи? Не гледајте подалеку од 001 Game Creator, врвното решение за создавање игри од сите видови и жанрови. Без разлика дали сте почетник или искусен развивач, овој графички потпомогнат мотор за скрипти има сè што ви е потребно за прототипирање, тестирање и изградба на сложени системи со леснотија.

Со 001 Game Creator, можете да креирате игри за еден играч или онлајн/локални искуства со повеќе играчи кои работат на компјутер со Windows, HTML5 и природно на уреди со Android/iOS. Овој разновиден софтвер е дизајниран да биде достапен за корисниците на сите нивоа на вештини, додека сè уште нуди напредни функции кои им овозможуваат на искусните програмери да создадат навистина уникатни искуства за играње.

Лесен за употреба интерфејс

Една од истакнатите карактеристики на 001 Game Creator е неговиот интуитивен интерфејс. Системот за влечење и спуштање на софтверот им олеснува на почетниците да започнат без претходно искуство со кодирање. Можете брзо да ги прототипирате вашите идеи со поставување на предмети во светот на играта и доделување на однесувања користејќи едноставни менија.

За понапредните корисници кои претпочитаат кодирање на сопствени скрипти, 001 Game Creator нуди моќен мотор за скриптирање кој ви овозможува да пишувате сопствен код во Lua или C#. Ова ви дава целосна контрола врз секој аспект од однесувањето на вашата игра, додека сеуште имате корист од графичкиот интерфејс на софтверот.

Моќни карактеристики

И покрај неговиот кориснички интерфејс, 001 Game Creator е преполн со моќни функции кои им овозможуваат на програмерите лесно да создаваат сложени системи. Некои од овие карактеристики вклучуваат:

- Напредна вештачка интелигенција: Создадете интелигентни непријатели и NPC користејќи вградени алатки за вештачка интелигенција.

- Physics Engine: Додајте реални интеракции засновани на физика помеѓу предметите во светот на играта.

- Вмрежување со повеќе играчи: Изградете онлајн/локални игри со повеќе играчи со поддршка до 64 играчи.

- Визуелни ефекти: Додајте зачудувачки визуелни ефекти како системи со честички и динамично осветлување.

- Звучни ефекти/музика: внесете прилагодени звучни ефекти и музички записи во вашата игра.

Ова се само неколку примери од многуте функции достапни во 001 Game Creator. Со овој софтвер на дофат на раката, практично нема ограничувања за тоа какви игри можете да креирате.

Компатибилност

Друга одлична карактеристика на 001 Game Creator е неговата компатибилност со повеќе платформи. Можете да ги извезувате вашите готови игри како самостојни извршни датотеки за компјутер со Windows или како веб-апликации HTML5 што може да се играат директно во веб-прелистувач. Дополнително, ако сакате да таргетирате мобилни уреди како паметни телефони или таблети со Android/iOS, достапни се и природни опции за извоз.

Ова значи дека без разлика каде вашата публика ги игра своите игри – без разлика дали се работи за десктоп компјутери или мобилни уреди – таа ќе може да ужива во целосното искуство без да се попречуваат никакви проблеми со компатибилноста.

Поддршка на заедницата

Конечно, една работа што вреди да се спомене за 001 Game Creator е неговата активна мрежа за поддршка на заедницата. Постојат безброј ресурси достапни на интернет, вклучувајќи видеа со упатства, форуми и документација кои ќе им помогнат на новите корисници да започнат брзо. Искусните програмери имаат пристап и преку овие канали каде што споделуваат совети/трикови/идеи меѓу себе.

Заклучок:

Како заклучок, ако барате лесна за употреба, но моќна група алатки за создавање видео игри, тогаш не гледајте подалеку од „001GameCreator“. Со својот интуитивен интерфејс, моќниот сет на функции и опциите за меѓуплатформска компатибилност - овој софтвер има се што им е потребно и на почетниците и на искусни програмери. Па зошто да чекаме? Започнете да градите неверојатни видео игри уште денес!

Целосни спецификации
Издавач 001 Game Creator
Страница на издавачи https://engine001.com/
Датум на издавање 2018-08-08
Датум на додавање 2018-08-08
Категорија Игри
Под категорија Игри комунални услуги и уредници
Верзија 1.020.004
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 99220

Comments: