Digicube

Digicube 1.1

Windows / Andsor Research / 14 / Целосни спецификации
Опис

Digicube е виртуелна Рубикова коцка со отворен код која ви овозможува да експериментирате со позиции, да поместувате низи и решенија. Ја одржува позицијата на коцката во нејзината меморија и ви овозможува да ја менувате со инструкции што ги внесувате интерактивно или ги складирате како скрипти во датотека. Со Digicube, можете да симулирате не само класична 3x Рубикова коцка, туку и две поедноставни верзии: 2x коцка (позната како Pocket cube) и 3x пирамида (позната како Pyraminx).

Digicube е идеална алатка за учење како да се реши Рубикова коцка или за експериментирање со различни стратегии за да се подобри времето на решавање. Доаѓа со сеопфатен референтен прирачник кој ги објаснува неговите функции и покажува многу примери како да ги користите.

Една од најкорисните карактеристики на Digicube е неговата способност да специфицира целосни или делумни позиции. Може да побарате од Digicube да реши позиција целосно или делумно и да ги прикаже потребните потези. Можете исто така да наведете секвенци на потези и вртења или да генерирате случајни секвенци.

Друга одлична карактеристика на Digicube е неговата способност да менува поединечни парчиња со нивно замена или превртување. Оваа функција ви овозможува да експериментирате со различни алгоритми за решавање на одредени делови од сложувалката.

Digicube исто така вклучува алатки за проверка на валидноста на позицијата, прикажување на моменталната позиција на различни начини, складирање позиции во меморијата, нивно враќање подоцна, споредување позиции, испитување позиции додека се менуваат во текот на илјадници потези и одредување на потезите потребни за да се постигне позиција.

Без разлика дали штотуку го започнувате вашето патување за да станете мајстор на Рубикова коцка или веќе сте искусен решавач кој бара нови предизвици, Digicube има по нешто за секого. Неговиот едноставен систем на нотација користи само цифри 1-6 за да ги претстави лицата, боите и ротациите што го олеснува дури и за почетниците.

Покрај тоа што е одлична алатка за учење како поефикасно да се решаваат Рубиковите коцки; Digicube е исто така одлична забава! Со широкиот избор на загатки кои се достапни, вклучително и Pocket Cube и Pyraminx - има бескрајни можности кога ќе дојде до истражување на овој софтвер!

Генерално, ако барате софтвер кој ќе ви помогне да ги подобрите вашите вештини за решавање на загатки како овие, тогаш не гледајте подалеку од Digicube!

Целосни спецификации
Издавач Andsor Research
Страница на издавачи http://www.softwareandmind.com
Датум на издавање 2018-08-13
Датум на додавање 2018-08-13
Категорија Игри
Под категорија Други игри
Верзија 1.1
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 14

Comments: