License4J Floating License Server

License4J Floating License Server 4.7.2

Опис

License4J Floating License Server е моќна алатка која служи пловечки лиценци креирани од License Manager License4J. Овој софтвер спаѓа во категоријата Алатки за програмери и е дизајниран да работи на оперативни системи Windows, Linux и Unix. Единствениот услов за овој софтвер е Java 1.6 или погоре.

Серверот за пловечка лиценца доаѓа со инсталатер за Windows, додека верзијата на Linux/Unix може да се декомпресира и да работи со помош на едноставна скрипта. Серверот вклучува две компоненти: самиот сервер за лиценцирање и алатка за GUI на менаџерот.

Со GUI алатката Floating License Server Manager, можете да ги прикажете инсталираните лиценци и активните корисници добиени од секоја лиценца посебно. Можете исто така да го конфигурирате серверот за лиценца (само на локални врски), да инсталирате и бришете лиценци, да прикажувате детали за лиценцата, како и да прикажете хардверски ID на пловечки сервер за лиценца.

Графичкиот интерфејс на менаџерот на пловечки лиценца може да се поврзе со вашиот систем од далечина за да прикажува информации за статусот за користењето на вашата лиценца за да можете да го следите вашиот сервер за лиценца од каде било во светот.

Лиценците креирани со GUI на License4J License Manager се користат од серверот за лебдечки лиценци. Сите стандардни карактеристики за датотека со лиценца може да се наведат во GUI-то на Управувачот со лиценци и да се користат како пловечка лиценца со пополнување на задолжителни полиња како што се истовремениот број на корисници и хардверски ID на вашиот сервер за лиценцирање.

Една од најдобрите работи за овој софтвер е тоа што е бесплатен за користење и дистрибуција со вашиот производ! Можете слободно да го користите без никакви ограничувања или ограничувања! Можете дури и да дистрибуирате пловечки датотеки за поставување лиценци заедно со вашиот производ за инсталација од клиенти!

Накратко, ако барате лесно за користење, но моќно решение за управување со пловечки лиценци низ повеќе платформи (Windows/Linux/Unix), тогаш не гледајте подалеку од серверот за пловечки лиценци за License4J! Со својот интуитивен интерфејс, поставени робусни функции, вклучително и способности за далечинско следење - овој софтвер има сè што ви треба за брзо и ефикасно управување со сите аспекти на лиценцирањето!

Целосни спецификации
Издавач License4J
Страница на издавачи http://www.license4j.com
Датум на издавање 2018-10-01
Датум на додавање 2018-10-01
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 4.7.2
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 775

Comments: