Microsoft Outlook

Microsoft Outlook 2019

Опис

Microsoft Outlook 2019 е моќна алатка за комуникација која ви помага да останете организирани и фокусирани на она што е важно. Со својот јасен преглед на е-пошта, календари и контакти, овој софтвер е дизајниран да ги подобри вашите комуникациски способности и да го рационализира вашиот работен тек.

Една од истакнатите карактеристики на Microsoft Outlook 2019 е неговата способност да ви помогне да реагирате побрзо. Со вметнати одговори, можете брзо да одговорите на е-пошта без да треба да отворите нов прозорец. Можете исто така да означите важни пораки за следење или да ги означите како прочитани или непрочитани со практични команди во списокот со пораки.

Покрај овие функции за заштеда на време, Microsoft Outlook 2019 нуди и брз поглед на вашиот распоред. Без разлика дали треба да проверите состанок или да видите детали за некого на кого му испраќате е-пошта, овој софтвер го олеснува следењето на вашите секојдневни задачи.

Друга корисна карактеристика на Microsoft Outlook 2019 е картичката за луѓе. Оваа функција ги собира сите клучни детали за контакт на едно место: телефонски број, адреса на е-пошта, физичка адреса, информации за компанијата, ажурирања на социјалните мрежи - дури и дали се достапни во моментот.

Ако користите Hotmail како примарен давател на услуги за е-пошта, тогаш Microsoft Outlook 2016 има вградена поддршка за Exchange ActiveSync што овозможува синхронизација помеѓу содржините на Hotmail со Outlook, така што сè останува заедно беспрекорно.

Конечно - но секако не и најмалку важно - Microsoft Outlook 2019 вклучува локални временски прогнози во приказот на Календар заедно со тековните услови за корисниците да можат соодветно да го планираат својот ден без да мора да го напуштат своето сандаче!

Генерално, ако барате моќна алатка за комуникација која ќе ви помогне да бидете организирани и фокусирани на она што е важно додека го рационализирате вашиот работен тек - не гледајте подалеку од Microsoft Outlook!

Преглед

Microsoft Outlook за Windows нуди внимателен начин да го организирате вашето сандаче и да се поврзете со моќта на огромните услуги за е-пошта на Microsoft.

Добрите

Убаво распоредено сандаче: Outlook го користи она што Microsoft го нарекува „Фокусирано сандаче“ за да ви помогне да ги сортирате вашите е-пошта. Фокусираното сандаче собира е-пошта во две јазичиња: Фокусирано (се разбира) и Друго. Картичката „Фокусирани“ прикажува е-пошта од соработници, семејство, пријатели -- е-пошта Outlook смета дека треба да одговорите. Јазичето Друго содржи е-пошта од мејлинг листи, социјални апликации, маркетинг пораки -- сè што Outlook мисли дека не бара одговор.

Управувајте со вашиот календар: од Outlook, можете да ги прегледате поврзаните календари. Закажувајте состаноци, гледајте достапни состаноци за другите и добивајте потсетници. И можете да го синхронизирате Outlook со други календари, како што е Календар на Google.

Outlook е дел од Microsoft Office 365: Microsoft Outlook го пополнува отворот за е-пошта во пакетот Microsoft Office. За 69,99 долари годишно, набавете го Office 365 Personal изданието, кое заедно со Outlook го нуди Word, работната сила за обработка на текст; PowerPoint, апликација за слајдшоу за повеќе платформи; OneNote, за земање белешки; Excel, индустриска јачина број-кршач; OneDrive, услуга за складирање облак на Microsoft; и Skype, за гласовни и видео повици.

За 99 долари годишно, претплатете се на Home Edition Office 365 за да ги споделите продуктивните апликации на Microsoft со уште четири членови на семејството. Или, за 149,99 долари, можете едноставно да го купите изданието Office Home и Student 2016 за компјутер, кое вклучува Outlook, Word, Excel, PowerPoint и OneNote.

Или достапен сам по себе: ако не ви требаат другите апликации на Office, можете да го преземете Microsoft Outlook 2016 одделно за 129,99 долари. Самостојниот Outlook за Windows вклучува поправени грешки и подобрувања, но не и следното големо издание на софтвер, како што го добивате со претплатата. Самостојната верзија исто така не ги вклучува услугите на OneDrive и Skype. Но, навистина, за 20 долари повеќе, зошто едноставно не го купите целиот Office пакет?

Работи со Microsoft Exchange: апликацијата Outlook може да ги синхронизира вашите е-пошта, контакти, календар и сите ваши датотеки од серверите на Microsoft Exchange, Exchange Online, Office 365 и Outlook.com. А може дури и да се справи со вашите сметки за е-пошта Hotmail, Live и MSN. Поставувањето е лесно за лична сметка. За работна или училишна сметка, можеби ќе треба да направите малку повеќе за да ја поставите сметката за е-пошта, па имајте при рака деталите за поставувањето на вашиот сервер кога ќе започнете.

Синхронизирање на платформите на Outlook: можете да пристапите до вашата е-пошта Outlook секаде каде што можете да ја најдете апликацијата за е-пошта на Microsoft: на вашиот телефон со Android и iPhone, преку пакетот Microsoft Office 365 или преку outlook.live.com.

Конс

Верзијата за десктоп е скапа: ако ви треба официјалниот софтвер на Microsoft за Exchange, Outlook е тој. И ако сакате самостојна апликација за е-пошта наместо да го користите вашиот прелистувач, Outlook е солиден избор. Во спротивно, тешко е да се оправда трошењето 129,99 долари на програма за е-пошта. Добрата вест е што апликациите Outlook се бесплатни.

Крајна линија

Microsoft Outlook одлично ги организира вашите е-пораки. Ако барате целосно опремена апликација за е-пошта за десктоп, Microsoft Outlook може да биде токму она што го барате.

Исто така види

Мајкрософт ќе ги промени апликациите на Office 365, Office.com (ZDNet)

Три совети за поефикасно користење на условното форматирање на Excel (TechRepublic)

10+ работи што треба да ги знаете пред да купите Office 365 (TechRepublic)

Ажурирање на Microsoft Outlook: 7-те карактеристики што треба да ги знаат деловните професионалци (TechRepublic)

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2018-10-03
Датум на додавање 2018-10-03
Категорија Комуникации
Под категорија Софтвер за е-пошта
Верзија 2019
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена $109.99
Преземања неделно 136
Вкупно преземања 50756

Comments: