SmartCode VNC Manager (Enterprise Edition)

SmartCode VNC Manager (Enterprise Edition) 1809

Windows / SmartCode Solutions / 79999 / Целосни спецификации
Опис

SmartCode VNC Manager (Enterprise Edition) е моќен мрежен софтвер дизајниран да обезбеди ефективен пристап од далечина на работната површина, системска администрација и поддршка за помош. Со својата вградена поддршка за различни протоколи како што се VNC, RDP, Citrix ICA, Microsoft Hyper-V, SCCM Remote Control, RAdmin, SSH, Telnet, Team Viewer и многу повеќе; SmartCode VNC Manager нуди сеопфатно решение за управување со далечински десктоп компјутери и сервери.

Без разлика дали сте ИТ администратор или техничар на Helpdesk кој сака ефикасно да управува со повеќе далечински системи или индивидуален корисник кој треба да пристапи до својот работен компјутер од дома или во движење; Менаџерот SmartCode VNC ве опфати. Обезбедува беспрекорно поврзување помеѓу вашата локална машина и далечинскиот систем со напредни функции што го олеснуваат управувањето со повеќе врски истовремено.

Една од клучните карактеристики на SmartCode VNC Manager е неговата способност да обезбеди безбеден далечински пристап преку шифрирани врски. Ова осигурува дека сите податоци што се пренесуваат помеѓу вашата локална машина и далечинскиот систем се заштитени од неовластен пристап. Дополнително, тој поддржува автентикација со два фактори што додава дополнителен слој на безбедност со тоа што бара од корисниците да внесат единствен код покрај нивните ингеренции за најава.

SmartCode VNC Manager, исто така, доаѓа спакуван со над 30 алатки за далечинско управување со сервери и десктоп компјутери. Овие алатки вклучуваат можности за пренос на датотеки што ви овозможуваат беспрекорно да пренесувате датотеки помеѓу вашата локална машина и далечинскиот систем. Можете исто така да ги користите овие алатки за задачи како што се следење на индикаторите за перформансите на серверот, како што е употребата на процесорот или користењето на меморијата.

Друга одлична карактеристика на SmartCode VNC Manager е неговата способност да ги автоматизира повторувачките задачи користејќи скрипти. Ова заштедува време дозволувајќи им на администраторите да креираат скрипти кои извршуваат рутински задачи автоматски без да се бара никаква рачна интервенција.

Во прилог на овие карактеристики споменати погоре; SmartCode VNC Manager исто така нуди приспособливи кориснички интерфејси кои им овозможуваат на корисниците да го прилагодат своето искуство според нивните преференции. Можете да ги приспособите лентите со алатки со често користени команди или да креирате сопствени менија кои содржат специфични команди релевантни само за потребите на вашата организација.

Генерално, ако барате сеопфатно решение за ефикасно управување со повеќе далечински системи, истовремено обезбедувајќи сигурна поврзаност; тогаш не гледајте подалеку од SmartCode VNC Manager (Enterprise Edition). Неговите напредни функции им олеснуваат на ИТ администраторите и на техничарите за помош, истовремено обезбедувајќи приспособливи опции приспособени конкретно за уникатните барања на секоја организација.

Целосни спецификации
Издавач SmartCode Solutions
Страница на издавачи http://www.s-code.com/
Датум на издавање 2018-10-16
Датум на додавање 2018-10-16
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Далечински пристап
Верзија 1809
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 79999

Comments: