Audio Capture ActiveX Control

Audio Capture ActiveX Control 5.0

Windows / Viscom Software / 7599 / Целосни спецификации
Опис

Audio Capture ActiveX Control е моќна софтверска алатка дизајнирана за професионални програмери на Windows кои треба да снимаат звук од различни влезни извори. Без разлика дали сакате да снимате аудио од Line In, Microphone, Stereo Mix, Mono Mix, Aux, Video, CD Audio или Phone Line - овој софтвер ве покрива.

Со Audio Capture ActiveX Control, можете лесно да снимате аудио од избраните уреди и да го зачувате во Wave, WMA или MP3 формат на датотека. Ова го прави идеално решение за програмери кои треба да креираат апликации кои бараат функционалност за аудио снимање.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да поддржува повеќе аудио уреди и линии на миксери. Ова значи дека можете лесно да се префрлате помеѓу различни влезни извори без да се грижите за проблеми со компатибилноста.

Покрај снимањето аудио од физички влезни извори, како што се микрофони и влезови, Audio Capture ActiveX Control исто така ви овозможува да снимате аудио стриминг преку Интернет, како и аудио репродуцирано од популарни медиа плеери како Media Player, WinAmp и Real Player.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да ги прилагоди нивоата на јачина на звук за линиите на миксер. Ова значи дека можете фино да ги прилагодите нивоата на јачина на звук на различни влезни извори за да бидат сите избалансирани и конзистентни.

Ако барате начин да го промените тонот на вашиот снимен глас - без разлика дали се машки или женски детски гласови - тогаш Audio Capture ActiveX Control ве опфати и вас! Со само неколку кликнувања на копчето на глувчето, можете лесно да го прилагодите тонот на снимениот глас според вашите преференции.

Кога снимате со Audio Capture ActiveX Control, имате опција да го паузирате или продолжите снимањето во секое време во текот на процесот. Ова им дава на корисниците поголема флексибилност кога работат со големи датотеки или кога им се потребни паузи за време на долги сесии за снимање.

За оние кои претпочитаат да работат со специфични програмски јазици како што се VB.Net, VFP, VB, VC++, изворниот код на Delphi Sample - нема потреба да се грижите бидејќи овој софтвер ги поддржува сите! Ќе можете да користите кој било програмски јазик што поддржува ActiveX (Access Visual C++, Visual Basic. Net) без никакви проблеми со компатибилноста!

Конечно, овој производ доаѓа со права за дистрибуција без хонорар, што значи дека откако ќе го купите, можете бесплатно да дистрибуирате OCX датотека без да се грижите за дополнителни такси за лиценцирање!

Како заклучок, Audio Capture ActiveX Control е одличен избор за професионални развивачи на Windows кои бараат висококвалитетни способности за снимање звук во нивните апликации. Со својот широк опсег на функции и компатибилност со повеќе програмски јазици, лесно е да се види зошто е една од најпопуларните алатки за развивачи на пазарот денес!

Целосни спецификации
Издавач Viscom Software
Страница на издавачи http://www.viscomsoft.com/
Датум на издавање 2018-10-24
Датум на додавање 2018-10-23
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 5.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows 98, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 7599

Comments: