Cloud Manipulator

Cloud Manipulator 1.0.004

Windows / Productive Computing / 0 / Целосни спецификации
Опис

Cloud Manipulator е моќен приклучок за AWS FileMaker кој овозможува беспрекорна комуникација помеѓу FileMaker и Едноставната услуга за складирање на Amazon (S3) кофи, објекти и својства. Со овој софтвер, можете лесно да управувате со вашата сметка AWS S3 од вашата апликација FileMaker.

Како интернет софтвер, Cloud Manipulator нуди широк опсег на функции што го прават суштинска алатка за бизниси и поединци кои се потпираат на решенија за складирање облак. Без разлика дали сакате да го рационализирате вашиот работен тек или да ја подобрите безбедноста на вашите податоци, овој софтвер има се што ви треба за да ја завршите работата.

Една од клучните придобивки на Cloud Manipulator е неговата способност беспрекорно да се интегрира со FileMaker. Ова значи дека можете да пристапите до сите ваши податоци AWS S3 директно од вашата апликација FileMaker без да морате да се префрлате помеѓу различни апликации. Ова не само што заштедува време, туку и го олеснува управувањето со големи количини на податоци на повеќе платформи.

Друга голема предност на Cloud Manipulator е неговиот кориснички интерфејс. Софтверот е дизајниран имајќи ја предвид леснотијата на користење, што го прави достапен дури и за оние кои не се запознаени со технологијата. Интуитивниот интерфејс им овозможува на корисниците брзо да се движат низ различни функции и функции без да се изгубат во сложени менија или поставки.

Во однос на функционалноста, Cloud Manipulator нуди широк опсег на можности што го прават да се издвојува од другите слични алатки на пазарот. На пример, корисниците можат лесно да испраќаат датотеки директно од нивниот компјутер или мобилен уред во нивната сметка AWS S3 користејќи функционалност за влечење и спуштање. Тие исто така можат да преземаат датотеки од нивната сметка на S3 на нивната локална машина со само неколку кликања.

Дополнително, Cloud Manipulator им овозможува на корисниците да креираат нови корпи и папки во рамките на нивната сметка на S3 директно од самиот софтвер. Ова го олеснува организирањето на датотеките според конкретни проекти или категории без да мора да се најавувате во конзолата AWS посебно.

Друга корисна карактеристика што ја нуди Cloud Manipulator е неговата способност да поставува дозволи за поединечни датотеки или папки во кофата S3. Корисниците можат да изберат дали сакаат одредени датотеки или папки да бидат јавно достапни или ограничени само за одредени корисници со овластени ингеренции за пристап.

Безбедноста е исто така врвен приоритет кога се користат решенија за складирање облак како AWS S3 – поради што Cloud Manipulator вклучува напредни опции за шифрирање како поддршка за SSL/TLS и шифрирање од страна на серверот со клучеви управувани од Amazon (SSE-S3). Овие карактеристики гарантираат дека сите податоци пренесени помеѓу FileMaker и AWS остануваат безбедни во секое време - дури и кога се пристапува од далечина преку небезбедни мрежи како што се јавните точки за Wi-Fi.

Генерално, ако барате сигурна и прифатлива алатка за управување со вашата сметка AWS S3 директно од FileMaker - тогаш не гледајте подалеку од Cloud Manipulator! Со своите моќни карактеристики и интуитивен интерфејс – овој софтвер ќе помогне да се насочат работните текови додека чувствителните податоци ќе бидат безбедни во секое време!

Целосни спецификации
Издавач Productive Computing
Страница на издавачи http://www.productivecomputing.com
Датум на издавање 2018-10-30
Датум на додавање 2018-10-30
Категорија Интернет софтвер
Под категорија Резервна копија за складирање и податоци преку Интернет
Верзија 1.0.004
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања FileMaker Pro 15 - 17 (32-bit and 64-bit)
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 0

Comments: