Minecraft Forge for Minecraft 1.12.2

Minecraft Forge for Minecraft 1.12.2 14.23.5.2768

Windows / Forge Development / 115618 / Целосни спецификации
Опис

Minecraft Forge за Minecraft 1.12.2 е библиотека со апликации што служи како основа за повеќето тековни модови на Minecraft. Тоа им овозможува на програмерите да го прилагодат Minecraft врз основа на него, што го прави неограничен во однос на можностите.

Minecraft е популарна игра со песок, која постои од 2011 година. Таа им овозможува на играчите да истражуваат блокаден свет и да градат структури користејќи различни материјали што ги собираат од околината. Играта доби огромен број следбеници со текот на годините, со милиони играчи ширум светот.

Една од причините зошто Minecraft е толку популарен е неговата заедница за модирање. Модовите се модификации создадени од корисниците кои додаваат нови функции или ги менуваат постоечките во играта. Тие можат да варираат од едноставни дотерувања до сложени додатоци кои целосно ја ремонтираат играта.

Сепак, создавањето модови за Minecraft може да биде предизвик без соодветни алатки и ресурси. Ова е местото каде што Minecraft Forge ни доаѓа.

Minecraft Forge им обезбедува на програмерите API (интерфејс за програмирање на апликации) што го олеснува создавањето модови за Minecraft. Исто така, вклучува различни алатки и алатки кои го поедноставуваат развојот на модови, како што се интегрирана развојна околина (IDE) и алатки за дебагирање.

Со Minecraft Forge, програмерите можат да креираат модови кои додаваат нови ставки, блокови, толпи, биоми, димензии и повеќе во играта. Тие, исто така, можат да ја менуваат постојната механика на игра или да создаваат сосема нови од нула.

Една од предностите на користењето на Minecraft Forge е неговата компатибилност со други модови. Бидејќи повеќето актуелни модови се изградени врз него, тие се дизајнирани да работат заедно беспрекорно без конфликти или проблеми.

Друга придобивка од користењето на Minecraft Forge е неговата активна поддршка од заедницата. Програмерите можат да најдат многу ресурси на интернет, како што се упатства и форуми каде што можат да поставуваат прашања или да добијат помош за нивните проекти.

Генерално, ако сте заинтересирани да креирате своја сопствена содржина за Minecraft или сакате да испробате некои возбудливи модификации создадени од корисници направени од други - тогаш не треба да гледате подалеку од оваа моќна алатка: „Minecraft Forge“. Со неговиот лесен за користење интерфејс и обемната документација достапна на интернет - никогаш немало подобро време од сега!

Целосни спецификации
Издавач Forge Development
Страница на издавачи http://files.minecraftforge.net/
Датум на издавање 2018-10-29
Датум на додавање 2018-11-02
Категорија Игри
Под категорија Игри комунални услуги и уредници
Верзија 14.23.5.2768
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 291
Вкупно преземања 115618

Comments: