HXTT Word

HXTT Word 1.0.030

Windows / Heng Xing Tian Tai Lab of Xi'an City / 0 / Целосни спецификации
Опис

HXTT Word е моќен и разноврсен софтверски пакет кој им обезбедува на програмерите чист Java Type 4 Word JDBC драјвер за документите MS Word. Со поддршка за вграден режим, режим на клиент/сервер, режим на далечински пристап, база на податоци само за меморија, компресирана база на податоци, SAMBA база на податоци и база на податоци за URL (http, https, ftp), HXTT Word нуди неспоредлива флексибилност и функционалност.

Една од клучните карактеристики на HXTT Word е неговата способност да им овозможи на програмерите пристап до објектите на MS Word како што се параграфи, табели, заглавија и подножја преку едноставни SQL команди. Ова го олеснува манипулирањето со податоци во документите на MS Word користејќи стандардна SQL синтакса. Дополнително, HXTT Word поддржува ANSI SQL 92 стандард, како и повеќе од 230 SQL функции.

HXTT Word, исто така, поддржува широк спектар на типови барања, вклучувајќи { UNION INTERSECT EXCEPT MINUS } [ ALL ] барање, ВНАТРЕШНИ ПРИКЛУЧУВАЊА, ЦЕЛОСНИ ПРИКЛУЧУВАЊА, ЛЕВИ ПРИСЛУЧУВАЊА, ДЕСНИ ПРИКЛУЧУВАЊА, ПРИРОДНИ ПРИСЛУЧУВАЊА, ВКРСНИ СОПРУЖУВАЊА, ГРУПНИ ПРИКЛУЧУВАЊА, ROLLUP s WITH CUBE s VALUES табела со повеќе редови PIVOT табела UNPIVOT табела и подпрашање што вклучува подпрашање со еден ред повеќередени подпрашања вметнати прегледи на подпрашање со повеќе колони и поврзано подпрашање.

Драјверите што се користат во HXTT word се целосно напишани на Java, што значи дека можат да се распоредат на која било платформа со Java VM, вклучително и Microsoft Windows Novell Netware Apple Mac OS Solaris OS2 UNIX LINUX. Исто така, поддржува JDK1.8.X Java 9 Java 10 и Java 11.

За режимот на далечински пристап, корисниците можат да ги искористат предностите на менаџерот на серверот на базата на податоци на GUI со способност за далечинско управување што може да работи како Unix/Linux демон на Windows или самостојна апликација. Оваа функција им овозможува на корисниците лесно да управуваат со нивните бази на податоци од каде било во светот без да мораат физички да бидат на нивниот компјутер.

Друга одлична карактеристика на HXTT word е неговата беспрекорна интеграција со датотеки и директориуми во ZIP BZ2 TAR-датотеки (.ZIP. JAR. GZ. TAR. BZ2. TGZ. TAR.GZ. TAR.BZ2) во jdbc url и sql што го олеснува програмерите да работат со компресирани датотеки директно од софтверскиот пакет.

Севкупно, ако барате моќна алатка за програмери која обезбедува неспоредлива флексибилна функционалност за лесно користење, тогаш не гледајте подалеку од зборот HXTT!

Целосни спецификации
Издавач Heng Xing Tian Tai Lab of Xi'an City
Страница на издавачи http://www.hxtt.com
Датум на издавање 2018-12-20
Датум на додавање 2018-12-20
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 1.0.030
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 0

Comments: