WebKilit

WebKilit 2.3

Опис

WebKilit: Врвен безбедносен софтвер за заштитниот ѕид на Windows

Дали сте уморни постојано да се борите со заштитните ѕидови и безбедносните поставки на вашиот Windows систем? Дали треба да пристапите до сервер со заштитен ѕид од домаќин со динамична IP адреса? Не гледајте подалеку од WebKilit, HTTP интерфејсот за Windows Firewall.

WebKilit е иновативно софтверско решение кое им овозможува на корисниците лесно да овластат далечински хостови. Со едноставно дозволување пристап до интерфејсот WebKilit HTTP во заштитниот ѕид на Windows, корисниците можат автоматски да додаваат однапред дефинирани правила за автентицирани корисници во заштитниот ѕид. Ова значи дека ако треба да пристапите до сервер со заштитен ѕид од хост со динамична IP адреса, WebKilit ќе се грижи за сè за вас.

Но, тоа не е сè - WebKilit исто така автоматски ги отстранува правилата за заштитен ѕид кога ќе истече сесијата на корисникот. Ова осигурува дека вашиот систем останува безбеден во секое време, без никаква рачна интервенција. И ако сте загрижени за безбедноста, не грижете се - WebKilit ви овозможува да обезбедите интерфејс за најавување користејќи SSL.

Па, како функционира? Па, WebKilit се состои и од GUI и од сервисна апликација. GUI обезбедува лесен за користење интерфејс за управување со поставките за заштитен ѕид и овластување оддалечени хостови. Во меѓувреме, апликацијата за услуги работи во заднина и се грижи за додавање и отстранување правила за заштитен ѕид по потреба.

Една од најдобрите работи за WebKilit е неговиот вграден HTTP сервер. Ова значи дека нема потреба да инсталирате дополнителен софтвер или да конфигурирате надворешни сервери - сè е вклучено веднаш надвор од кутијата.

И ако сте загрижени за проблеми со компатибилноста, немојте да бидете - WebKilit работи беспрекорно на Vista, Windows 7/8/10, серверските системи 2008-2016.

Во краток преглед:

-Webkilt е HTTP интерфејс за Windows Firewall

-Овозможува овластување на далечински хостови

-Автоматски додава однапред дефинирани правила автентициран корисник во заштитниот ѕид на Windows

-Автоматски ги отстранува правилата за заштитен ѕид кога ќе истече сесијата на корисникот

-Безбеден интерфејс за најавување користејќи SSL.

-Вграден HTTP сервер.

-Компатибилен со Vista до 2016 Серверски системи

Ако барате лесно за користење, но моќно безбедносно решение за вашиот Windows систем, не гледајте подалеку од Webkilt!

Целосни спецификации
Издавач KaplanSoft
Страница на издавачи http://www.kaplansoft.com/
Датум на издавање 2019-01-09
Датум на додавање 2019-01-09
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Софтвер за заштитен allид
Верзија 2.3
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања .NET Framework 4.0 Client Profile
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 104

Comments: