EveryStep Scripting Tool

EveryStep Scripting Tool 4.0.6621.16829

Опис

Алатка за скриптирање EveryStep: автоматизирајте ги вашите веб-интеракции

Како развивач, знаете дека тестирањето и следењето на вашите веб-апликации е од клучно значење за да се обезбеди нивниот квалитет и перформанси. Но, рачното снимање на интеракции со вашата веб-страница или веб-апликација може да одземе време и да има грешки. Таму доаѓа алатката за скриптирање EveryStep.

EveryStep Web Recorder е бесплатна програма за преземање која го автоматизира снимањето на интеракциите на прелистувачот со веб-локација или веб-апликација. Со EveryStep, можете лесно да креирате скрипти кои симулираат однесување на корисникот на вашата страница, од кликнување на копчиња до пополнување формулари до навигација помеѓу страници.

Но EveryStep не е само за тестирање и следење. Скриптите што ги креирате со алатката може да се користат и за тестирање на оптоварување и стрес-тестирање на вашите веб-апликации. И бидејќи EveryStep поддржува локации на агенти за следење низ целиот свет, можете да тестирате како функционира вашата страница под различни мрежни услови низ целиот свет.

Ајде внимателно да погледнеме во некои од клучните карактеристики на алатката за скриптирање EveryStep:

Следење на UserView: Оваа функција ви овозможува да ја следите вашата веб-апликација користејќи пристап базиран на прелистувач. Можете да снимате скрипти кои симулираат однесување на корисникот на вашата страница, како што се кликнување на врски или пополнување формулари. Набљудувањето на UserView е идеално за откривање проблеми поврзани со времето на вчитување на страницата, скршени врски или други грешки кои можат да влијаат на корисничкото искуство.

UserView Monitoring-RIA: Ако вашата веб-апликација вклучува динамични елементи како Silverlight или Flash содржина, UserView Monitoring-RIA е совршено решение за ефикасно следење. Оваа функција вклучува можности за „проверка на сликата“ за да може да се осигурате дека сите динамички елементи се вчитуваат правилно.

Следење на ServerView: Понекогаш не е доволно да се следи само искуството на клиентот - потребна ви е видливост на она што се случува на страната на серверот. ServerView Monitoring користи процес на барање HTTP GET за да го следи времето на одговор на серверот и да открие какви било проблеми поврзани со перформансите на серверот.

Тестирање на стрес LoadView: Тестирањето за оптоварување е од суштинско значење за да се осигури дека вашата веб-страница или веб-апликација може да се справи со густ сообраќај без паѓање или значително забавување. Тестирањето на стрес LoadView ви овозможува да симулирате високи нивоа на сообраќај од повеќе локации низ светот за да можете да ги идентификувате тесните грла во перформансите пред тие да станат големи проблеми.

Достапна е веб-базирана верзија: покрај верзијата за преземање на EveryStep Scripting Tool, постои и целосно функционална веб-базирана верзија достапна на https://everystep.dotcom-monitor.com/recorder/. Ова им олеснува на тимовите кои работат од далечина или на различни платформи (Windows/Mac/Linux) да соработуваат при креирањето и управувањето со скрипти.

Зошто да изберете секој чекор?

Има многу алатки дизајнирани специјално за автоматско тестирање и следење на веб-локации и апликации - па зошто да изберете EveryStep? Еве само неколку причини:

Лесно за користење: со својот интуитивен интерфејс и едноставна функционалност за влечење и спуштање, создавањето скрипти со EveryStep не може да биде полесно.

Флексибилност: без разлика дали сакате да ги следите интеракциите од страната на клиентот (UserView), одговорите од страната на серверот (ServerView), да тестирате сложени RIA апликации (UserView-RIA) или да вршите тестови за оптоварување/стрес (Loadview), секој аспект е опфатени со оваа алатка.

Опции за приспособување: Откако ќе се креираат со помош на алатката за скриптирање Everystep, снимените датотеки со скрипти (.es) може да се уредуваат и рачно доколку е потребно.

Ефективно решение: основната верзија која ги покрива повеќето случаи на употреба доаѓа бесплатно, додека напредните функции доаѓаат по многу поволни цени во споредба со другите слични алатки на пазарот

Покриеност низ целиот свет: со поддршка за локации на агенти ширум светот, добивате увид од реалниот свет за тоа како корисниците комуницираат со сајтови низ различни географски области

Заклучок

Ако автоматизирањето на повторувачките задачи поврзани со QA/тестирање/следење звучи привлечно, тогаш алатката за скриптирање Everystep дефинитивно треба да се најде на списокот. Тој нуди лесен за користење интерфејс заедно со моќни функции како поддршка за локација на агенти низ целиот свет, можности за оптоварување/тестирање на стрес итн., што го прави идеален избор без разлика дали работи соло како хонорарен преведувач/консултант/основач на стартап компанија/водач на тим/менаџер итн. .

Целосни спецификации
Издавач Dotcom-Monitor
Страница на издавачи https://www.dotcom-monitor.com/
Датум на издавање 2019-01-11
Датум на додавање 2019-01-11
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за веб-страница
Верзија 4.0.6621.16829
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 35

Comments: