Varamozhi: Transliteration Based Malayalam Text Editor

Varamozhi: Transliteration Based Malayalam Text Editor 1.07.01

Опис

Varamozhi: Transliteration Based Malayalam Text Editor е моќен едукативен софтвер кој им овозможува на корисниците да уредуваат документи на малајаламски и за Windows и за Unix оперативни системи. Овој софтвер може слободно да се презема и со отворен код, што го прави достапен за секој што сака да го користи.

Една од клучните карактеристики на Varamozhi е неговата поддршка за седум познати фонтови и Unicode. Ова значи дека корисниците можат да избираат од различни фонтови при креирањето на нивните документи, осигурувајќи дека имаат целосна контрола врз изгледот и чувството на нивната работа. Дополнително, Varamozhi овозможува конверзија на фонтови, што значи дека корисниците можат лесно да се префрлаат помеѓу различни фонтови по потреба.

Друга важна карактеристика на Вараможи е неговата способност да уредува веќе постоечки документи на малајалам. Ова им олеснува на корисниците да прават промени или ажурирања на нивната работа без да мора да започнат од нула. Покрај тоа, англискиот текст може да се вметне во документот, овозможувајќи им на корисниците лесно да креираат двојазични документи.

Функционалноста за пребарување и замена е исто така поддржана од Varamozhi, што им олеснува на корисниците брзо да најдат конкретни зборови или фрази во нивниот документ и да ги заменат по потреба. Оваа функција заштедува време и обезбедува прецизност при уредување големи документи.

За оние на кои им треба помош со англиските зборови што се користат на малајалам, Вараможи вклучува поддршка за речник. Оваа функција обезбедува дефиниции за англиските зборови во контекст на текстот на малајалам, што им олеснува на оние што не зборуваат мајчин јазик или на оние кои не се запознаени со одредени термини да разберат што читаат.

Конечно, Varamozhi поддржува извоз на HTML што значи дека корисниците можат лесно да го претворат својот документ во HTML формат погоден за објавување на веб-локации или споделување онлајн.

Накратко, Varamozhi: Уредувач на текст базиран на малајаламска транслитерација е одлична образовна софтверска алатка дизајнирана специјално за оние на кои им треба сигурен начин за уредување документи на малајалам на оперативните системи Windows или Unix. Со својот широк опсег на функции, вклучувајќи поддршка за фонтови, можности за конверзија на фонтови, функционалност за пребарување и замена, поддршка за речник и опции за извоз на HTML, овој софтвер нуди сè што ви треба за брзо и ефикасно создавање висококвалитетна содржина.

Целосни спецификации
Издавач Cibu C J
Страница на издавачи http://varamozhi.sf.net
Датум на издавање 2019-01-11
Датум на додавање 2019-01-11
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Јазичен софтвер
Верзија 1.07.01
Барања за ОС Windows 95, Windows 2000, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows XP, Windows NT
Барања Windows 95/98/Me/NT/2000/XP
Цена Free
Преземања неделно 60
Вкупно преземања 348802

Comments: