Active Directory Query

Active Directory Query 8.1

Опис

Active Directory Query е моќен мрежен софтвер кој ви овозможува да прегледувате различни објекти во вашата околина на Microsoft Active Directory. Овој софтвер е дизајниран да ви ја олесни работата, без разлика дали работите на помошната маса или со мрежна администрација на Windows. Со барањето на Active Directory, можете да извршите неколку административни функции за објектите за кои се бара.

Active Directory Query е совршено дополнување на вградените алатки за администрација на Windows. Нуди широк спектар на функции кои ви овозможуваат да управувате со вашата мрежа поефикасно и поефективно. Некои од клучните карактеристики на овој софтвер вклучуваат:

1. Способност за барање корисник, компјутер, избришани ставки и други објекти складирани во Active Directory

Со барањето Active Directory, можете лесно да пребарувате за кој било објект зачуван во вашата околина на Microsoft Active Directory. Ова вклучува корисници, компјутери, групи, организациски единици (ОУ) и многу повеќе.

2. Извршете основна администрација на сметката, како што се оневозможување сметки и ресетирање лозинки

Active Directory Query ви овозможува да ги извршувате основните задачи за администрирање на сметките, како што се оневозможување на кориснички сметки или ресетирање лозинки без да мора да ги користите вградените алатки на Windows.

3. Разбудете ги можностите за LAN за далечинско вклучување работни станици

Оваа функција ви овозможува далечински да ги вклучувате работните станици користејќи технологија Wake-on-LAN без физички пристап до нив.

4. Извршете различни WMI прашања на компјутерски објекти за да добиете детални информации

Со WMI прашања во Active Directory Query, можете да добиете детални информации за компјутерските објекти во вашата мрежна околина, како што се хардверските спецификации или инсталираниот софтвер.

5.Прикажи ги сопствениците на улоги на FSMO, серверите на глобалниот каталог и контролерите на домени само за читање на Server 2008

Оваа функција им овозможува на администраторите лесен начин за прегледување на сопствениците на улоги на FSMO кои се одговорни за одржување на различни аспекти на функционалноста на AD DS, како што се schema master итн., сервери на глобален каталог кои се одговорни за обезбедување универзални информации за членство во група низ домени во шума итн., Сервер Контролери на домени само за читање од 2008 година кои обезбедуваат услуги за автентикација, но не складираат никакви промени направени од корисниците за време на процесот на најавување.

Севкупно, овој мрежен софтвер обезбедува ефикасен начин за управување со околината на активни директориуми на Мајкрософт, нудејќи широк опсег на функции што им олеснуваат на администраторите кои работат со мрежи на Windows секој ден!

Целосни спецификации
Издавач Tumbleson
Страница на издавачи http://www.tumbleson.net
Датум на издавање 2019-01-21
Датум на додавање 2019-01-21
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за управување со мрежата
Верзија 8.1
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Microsoft .NET Framework 2.0
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 7336

Comments: