Cubic Spline for Excel

Cubic Spline for Excel 2.512

Windows / SRS1 Software / 2353 / Целосни спецификации
Опис

Cubic Spline за Excel е моќен и бесплатен софтвер кој додава неколку функции за сплајн и линеарна интерполација на Microsoft Excel. Овој деловен софтвер е дизајниран да ја олесни анализата на податоците, прогнозирањето и другите апликации од кога било досега. Со својот едноставен интерфејс и интуитивен дизајн, Cubic Spline за Excel е совршена алатка за секој кој треба да работи со големи количини на податоци.

Една од клучните карактеристики на Cubic Spline за Excel е неговата способност да додава функции на сплајн на вашите табели. Тука спаѓаат кубни сплајн, бессел сплајн и „OneWay“ сплајн (кој е монотон сплајн). Овие функции ви дозволуваат да интерполирате помеѓу точките на податоци на непречен и континуиран начин. Ова може да биде неверојатно корисно кога работите со сложени збирки на податоци или кога се обидувате да ги предвидите идните трендови.

Покрај неговите моќни способности за интерполација, Cubic Spline за Excel вклучува и неколку линеарни функции за интерполација. Тие ви овозможуваат да ги процените вредностите помеѓу две познати точки користејќи права линија. Иако не се толку флексибилни како функциите на сплајн, тие сепак можат да бидат неверојатно корисни во многу ситуации.

Користењето на Cubic Spline за Excel не може да биде полесно - едноставно инсталирајте го софтверот на вашиот компјутер и почнете да го користите како и секоја друга постоечка функција на Excel. Новите функции се целосно интегрирани во интерфејсот на програмата, така што нема потреба да учите нови команди или синтакса.

Без разлика дали сте искусен аналитичар на податоци или штотуку почнувате со Microsoft Excel, Cubic Spline за Excel има што да им понуди на сите. Неговите моќни способности за интерполација го прават суштинска алатка за секој кој има потреба од точни прогнози или сака поефективно да анализира сложени збирки на податоци.

Па зошто да чекаме? Преземете Cubic Spline за Excel денес и почнете да ги користите сите негови неверојатни карактеристики!

Целосни спецификации
Издавач SRS1 Software
Страница на издавачи http://www.srs1software.com/
Датум на издавање 2019-01-31
Датум на додавање 2019-01-30
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за табеларни пресметки
Верзија 2.512
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања Microsoft Excel 2007 or later
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2353

Comments: