How to Read Text from an Image in C#

How to Read Text from an Image in C# 4.4

Windows / Gemma Beckford & IronOCR Coders / 7 / Целосни спецификации
Опис

Како да читате текст од слика во C#: Крајното решение за OCR за програмери

Дали сте уморни од рачно препишување текст од слики? Дали сакате да го автоматизирате процесот и да заштедите време и напор? Не гледајте подалеку од Како да читате текст од слика во C#.

Овој моќен софтвер, категоризиран како алатка за развивачи, ви овозможува лесно да препознавате текст од слики. Со само неколку линии код, можете да извлечете чист текст од слики, TIFF, скенирања, фотографии, па дури и PDF документи. И најдобриот дел? Iron OCR автоматски ќе ги погоди сите правилни операции за конфигурација и чистење на сликата потребни за добра операција OCR.

Инсталирањето е едноставно со користење на NuGet Package Manager со ID име OCR за пакетот што сакаме да го инсталираме. Откако ќе се инсталираат, програмерите можат да користат или Auto OCR или Advanced OCR класи во зависност од нивните потреби.

Автоматскиот OCR е совршен за оние кои сакаат брзи резултати со минимално поставување. Чита текст од слики во C#. Потребна е мрежа со многу малку поставување. Од друга страна, Advanced OCR класата е идеална за напредни корисници на кои им е потребна поголема контрола врз нивните операции. Ни овозможува да извлечеме текст од различни извори, вклучително и скенирања или фотографии со низок квалитет, додека го коригираме дигиталниот шум, искривувајќи ја перспективата и ротацијата.

Но, тоа не е се! Како да читате текст од слика во C# нуди и опции за оптимизација кои им овозможуваат на програмерите да балансираат помеѓу брзината и точноста при извршувањето на нивните задачи. Ова осигурува дека тие добиваат брзи резултати без да се загрози квалитетот.

Интернационализацијата е уште една карактеристика што ја нуди овој софтвер каде што поддржува неанглиски скрипти како што се арапски или кинески со инсталирање јазични пакети кои се лесно достапни на интернет.

Конечно, сепак важно; програмерите можат да ги продлабочат нивните резултати користејќи C#-код што им овозможува пристап до страници параграфи линии зборови карактери баркодови пронајдени во документите заедно со статистичка точност локација на буквите, враќајќи објект на слика ако е потребно!

Во заклучок; Како да читате текст од слика во C# обезбедува целосен изворен код достапен како ZIP-датотека, како и складиште за GIT каде што програмерите можат да ги видат изменетите изворни кодови според нивните потреби што го прави едно од најсеопфатните решенија таму!

Целосни спецификации
Издавач Gemma Beckford & IronOCR Coders
Страница на издавачи https://ironsoftware.com/csharp/ocr/tutorials/how-to-read-text-from-an-image-in-csharp-net/#author
Датум на издавање 2019-02-04
Датум на додавање 2019-02-04
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Упатства за програмери
Верзија 4.4
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања .Net Framework 4.0, C++ Runtime Environment
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 7

Comments: