Remote Utilities - Viewer

Remote Utilities - Viewer 6.10.5.0

Windows / Remote Utilities / 343 / Целосни спецификации
Опис

Прегледувач на далечински комунални услуги - врвното решение за далечински пристап

Remote Utilities Viewer е моќен мрежен софтвер кој ви овозможува лесно пристап до оддалечените компјутери. Тој е дел од софтверот за далечински пристап Remote Utilities, кој е дизајниран и за деловна и за домашна употреба. Со овој софтвер, можете да го гледате екранот на далечинскиот компјутер и да го контролирате неговиот глушец и тастатура како да седите веднаш пред него.

Без разлика дали сте деловен корисник кој сака да извршува различни задачи поврзани со одржување на ИТ инфраструктурата или домашен корисник кој сака да се поврзе со својот домашен компјутер преку Интернет или од далечина да ги поддржува своите пријатели и членови на семејството, Remote Utilities Viewer ве покрива.

Во оваа статија, ќе ги разгледаме детално карактеристиките, придобивките на Remote Utilities Viewer и како тоа може да помогне да се подобри вашата продуктивност.

Карактеристики

1. Лесен за користење интерфејс: Програмата има интуитивен интерфејс што им олеснува на корисниците од сите нивоа да се движат низ неговите карактеристики.

2. Повеќе режими на поврзување: може да се поврзете користејќи различни режими како што се директно поврзување со IP адреса, идентификација конекција преку RU сервер или конекција со сопствен сервер.

3. Функција за заобиколување на заштитниот ѕид: оваа функција овозможува заобиколување на заштитните ѕидови и NAT услугите кога се поврзувате со оддалечен компјутер. Ова значи дека дури и ако вашиот заштитен ѕид ги блокира дојдовните врски надвор од вашата мрежа, сепак можете да се поврзете од далечина користејќи Remote Utilities Viewer.

4. Приспособлив агент: можете да го прилагодите агентот со вашето лого и текст за добредојде пред да го испратите до вашите клиенти. Ова помага да се создаде свесност за брендот додека се обезбедуваат услуги за техничка поддршка од далечина.

5. MSI Configurator: Корпоративните корисници имаат корист од вградената алатка за инсталација и MSI Configurator кој им овозможува да креираат три различни пакети за распоредување со која било комбинација на параметри.

6. Шифрирање: Сите податоци што се пренесуваат помеѓу гледачот и домаќинот/агентот се шифрираат со користење на индустриски стандардни алгоритми за шифрирање како што е AES-256 битна шифрирање што обезбедува сигурна комуникација помеѓу уредите.

Придобивки

1. Централизирано управување: со Remote Utilities Viewer кој делува како единствен команден центар каде што ги следите сите компјутери на вашата мрежа; пристапот до нив за одржување станува полесен од кога било досега!

2. Решение за заштеда на време: Елиминирајте ги потребите за физички пристап со безбедно поврзување од далечина од каде било во светот! Работете од дома или додека патувате без да се грижите дали сте физички присутни на работните станици!

3.Подобрено управување со залихите: оптимизирајте го управувањето со залихите на компјутери со тоа што ќе имате една централна локација каде што се наведени сите компјутери заедно со нивните статуси и детали за залиха!

4. Далечинска техничка помош: Обезбедувачите на Helpdesk имаат голема корист од способноста на RU за специјалисти за техничка поддршка да обезбедуваат помош без оглед на нивото на компјутерска писменост на клиентот или мрежната конфигурација!

5. Бесплатно за лична и деловна употреба: уживајте во бесплатно користење до 10 оддалечени компјутери без никакви ограничувања на функционалноста!

Заклучок

Remote Utilities Viewer е одлично мрежно софтверско решение дизајнирано и за случаи за лична и за корпоративна употреба! Неговиот лесен за користење интерфејс, заедно со повеќе опции за поврзување го прават идеален за секој што сака ефикасно да управува со ИТ инфраструктурата! Без разлика дали работите од далечина или обезбедувате техничка помош; RU обезбедува безбедни комуникациски канали кои обезбедуваат приватност на податоците во текот на секоја интеракција!

Па зошто да чекаме? Преземете сега и почнете да доживувате подобрена продуктивност денес!

Целосни спецификации
Издавач Remote Utilities
Страница на издавачи https://www.remoteutilities.com
Датум на издавање 2019-02-18
Датум на додавање 2019-02-18
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Далечински пристап
Верзија 6.10.5.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 343

Comments: