3nity Media Player

3nity Media Player 5.1

Windows / 3nity Softwares / 82543 / Целосни спецификации
Опис

3nity Media Player е разновиден мултимедијален плеер кој може да репродуцира речиси секој аудио и видео формат, вклучувајќи MPEG-2, MPEG-4, H.264, DivX, MPEG-1, mp3, ogg и aac. Исто така, поддржува ДВД-а, аудио ЦД-а VCD-а и мрежни преноси. Овој софтвер е базиран на MPUI од Martin Fiedler и нуди графички кориснички интерфејс за mplayer.

Една од најдобрите работи за 3nity Media Player е тоа што е потполно бесплатен за користење. Може да репродуцира која било аудио или видео датотека што ја поддржува mplayer - која покрива околу 99% од сите медиумски датотеки што веројатно ќе ги сретнете. Дополнително, ги има сите карактеристики на оригиналниот MPUI.

Софтверот поддржува стотици различни видео и аудио формати природно - вклучувајќи MPEG-1,-2,-4 (DivX), H.264, MP3, Ogg Vorbis и AAC - така што во повеќето случаи нема потреба од дополнителни кодеци (иако бинарен кодек пакет е вклучен). Можете да ги конфигурирате важните опции на MPlayer, како што се разместување на соодносот и постпроцесирање, без да треба да внесувате криптични опции за командната линија.

За ДВД-а со повеќе аудио или титл песни, 3nity Media Player обезбедува поддршка и за нив. Софтверот ја комбинира одличната навигација со тастатура на MPlayer со лентата за пребарување контролирана од глувчето што го олеснува навигацијата низ вашите медиумски датотеки.

Можете да го користите овој софтвер за репродукција на датотеки од вашиот компјутер или мрежни преноси, како и дискови како што се (S)VCD или DVD. Поддржана е и функцијата Drag&Drop, што го олеснува додавањето нови датотеки во вашата плејлиста.

Повеќејазичниот кориснички интерфејс значи дека можете да изберете помеѓу англиски, француски и шпански јазици во зависност од вашата желба. Дополнително, со помош на специјална датотека autorun.inf, можете да креирате DivX ЦД-а што се репродуцираат самостојно.

Генерално, ако барате лесен за користење мултимедијален плеер кој поддржува скоро секој формат таму, тогаш 3nity Media Player може да биде токму она што ви треба!

Преглед

Со толку многу бесплатни медиа плеери од кои можете да изберете, наоѓањето на оној кој е најдобар за вашите потреби започнува со функции. Речиси сите популарни медиа плеери се одлични изведувачи; што го издвојува даден играч од конкуренцијата? Дали е тоа способност да се репродуцираат најнејасните типови на датотеки, или бројни скинови или најдобриот менаџер на плејлисти? Она што го нуди 3Nity Media Player е атрактивен, лесен за користење GUI за MPlayer, медиа плеер со отворен код и MPUI, алатката што го прави MPlayer разноврсна програма за Windows. Како MPlayer, 3Nity е многу сеопфатен, вклучувајќи ги сите кодеци и други подвижни делови во една извршна датотека; ова го прави многу лесен за користење без да се жртвуваат некоја од предностите на MPlayer, како што е можноста за репродукција на речиси секоја медиумска датотека. Уште подобро, 3Nity ви овозможува да ги конфигурирате напредните поставки на MPlayer, вклучително и расплет и постпроцесирање, без користење на командната линија. Сепак, опцијата Command Line останува, како и можноста за додавање какви било функции на овој бесплатен софтвер со отворен код што можете да го програмирате. Дополнително, 3Nity Media Player поддржува и влечење и спуштање и вклучува можност за креирање саморепродуцирани DivX ЦД-а преку специјална датотека autorun.inf.

Стандардниот интерфејс на MPlayer има атрактивен двобоен бледнее финиш, со Линукс пингвин прикажан во главниот прозорец. Имате само толку многу што можете да направите со контролите на медиа плеерот освен дизајнирање ефикасен распоред, а 3Nity е за пофалба чист, но има и убав изглед, на суптилен начин. Посебната листа за репродукција што се совпаѓа е едноставна, со стрелки поместување нагоре и поместување надолу, мешање и повторување и други основни карактеристики, без ништо од надуеноста на некои добро познати конкуренти. Има некои корисни функции што некои играчи ги испуштаат, како што е способноста за ТВ/картичка за снимање, а можете дури и да го отворите излезот на MPlayer во посебен прозорец.

Па, како функционира 3Nity Media Player? Сосема добро, благодарение на можностите за репродукција на видео на MPlayer. Што се однесува до придонесот на 3Nity, играчот прави добар баланс помеѓу флексибилноста и леснотијата на користење. Репродуциравме различни видео и аудио датотеки со добри резултати. Би сакале да видиме соодветна датотека за помош, а можеби и скинови или приспособлив изглед.

Целосни спецификации
Издавач 3nity Softwares
Страница на издавачи http://www.3nitysoftwares.com
Датум на издавање 2019-02-20
Датум на додавање 2019-02-20
Категорија Видео софтвер
Под категорија Видео плеери
Верзија 5.1
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 82543

Comments: