ABViewer

ABViewer 14

Опис

ABViewer: Врвен софтвер за повеќенаменски графички дизајн

Дали барате софтвер кој може да се справи со сите ваши 2D и 3D CAD датотеки? Не гледајте подалеку од ABViewer! Овој моќен софтвер е дизајниран да ја олесни и поефикасна работата со CAD датотеки. Без разлика дали треба да гледате, уредувате, конвертирате или генерирате G-код за CNC машините, ABViewer ве покрива.

Способности за гледање

ABViewer им овозможува на корисниците да гледаат 2D и 3D датотеки во различни формати, вклучувајќи AutoCAD DWG (2.5 - 2018), DXF, PDF, STEP/STP, IGES/IGS, STL, SVG, CGM, PLT и HPGL. Со неговите напредни можности за гледање, корисниците можат да ги измерат димензиите на објектите во датотеката, како и да креираат прикази на делови од 3Д модел. Дополнително скриените елементи во датотеката може да се откријат за поблиска проверка.

Алатки за уредување

Алатките за уредување достапни во ABViewer се обемни и им овозможуваат на корисниците лесно да креираат нови цртежи од почеток или да ги менуваат постоечките. Режимот Redline е особено корисен бидејќи им овозможува на корисниците да додаваат ознаки и коментари директно на цртежот без да ја менуваат оригиналната датотека.

Конвертирање датотеки

ABViewer нуди низа опции за конверзија, вклучително и конверзија од PDF во DWG што ги трансформира PDF податоците во ентитети на DWG што може да се уредуваат. Достапни се и други видови на конверзија, како што се STEP во DWG или DXF во PDF, што им олеснува на корисниците да работат со различни формати на датотеки.

Се генерира Г-код

За оние кои работат со CNC машини, ABViewer има функција која им овозможува брзо и лесно да генерираат G-код од датотеките AutoCAD DWG и DXF.

Опции за печатење

Можностите за печатење на ABViewer се подеднакво импресивни и поддржуваат печатење на повеќе страници, како и печатење со плочки, што овозможува печатење на големи цртежи или слики на повеќе страници кои потоа може да се состават заедно како сложувалка.

Споредување датотеки

Со ABViewer на корисниците им е лесно да споредуваат две DWG/DXF датотеки рамо до рамо за да можат да видат како се промениле со текот на времето што го прави идеален за следење на ревизии на проекти каде што повеќе луѓе можат да работат на ист цртеж истовремено.

Заклучок:

Како заклучок, ако барате се-во-едно решение кога станува збор за софтвер за графички дизајн, тогаш не гледајте подалеку од ABviewer! Со својот широк опсег на функции, вклучително и можности за гледање алатки за уредување опции за конвертирање кои генерираат опции за печатење на g-код споредувајќи ги датотеките, овој софтвер ја олеснува работата со CAD-датотеките од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач Soft Gold
Страница на издавачи http://www.cadsofttools.com
Датум на издавање 2019-03-19
Датум на додавање 2019-03-19
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија CAD софтвер
Верзија 14
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 9
Вкупно преземања 51323

Comments: