Microncode Audio CD Ripper

Microncode Audio CD Ripper 1.0

Опис

Microcode Audio CD Ripper е моќна и разновидна апликација за работната површина на Windows која ви овозможува да конвертирате нумери на аудио ЦД во многу видови аудио датотеки. Со овој софтвер, можете лесно да ја конвертирате вашата омилена музика од ЦД-а во дигитални формати кои се компатибилни со широк опсег на уреди, вклучувајќи паметни телефони, таблети и компјутери.

Овој софтвер за MP3 и аудио е дизајниран да биде лесен за користење и интуитивен. Графичкиот кориснички интерфејс на програмата е лесен за користење и ви овозможува да го поставите општиот изглед на програмата со само неколку кликнувања на глувчето. Можете да ги приспособите бојата на позадината, бојата на насловот и бојата на текстот според вашите преференции.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност брзо и лесно да ги конвертира записите на аудио ЦД-то во различни формати на аудио датотеки. Можете да изберете од форматите на аудио датотеки AAC, APE, MP2, MP3, Vorbis OGG, ACM WAV, PCM WAV или WMA според вашите барања. Дополнително, можете да поставите бит-стапка (квалитет), брзина на примерок (фреквенција), длабочина на битови (резолуција) и канали (моно/стерео) на дестиналниот аудио формат.

Вградената услуга FreeDB во Microcode Audio CD Ripper ви овозможува да ги добиете сите информации за аудио ЦД, како што се имињата на песните, името на албумот, изведувачот и годината на создавање. Оваа функција заштедува време со автоматско враќање на информациите за метаподатоци за албумот без да мора рачно да го внесувате.

Друга одлична карактеристика вклучена во овој софтвер е неговиот интегриран аудио ЦД плеер кој им овозможува на корисниците да ги репродуцираат нивните омилени песни директно од програмата додека уживаат во приказот за аудио визуелизација. Плеерот исто така поддржува повеќе режими на репродукција како повторување на еден/сите/никој или режим на мешање за дополнителна погодност.

Генерално, Microcode Audio CD Ripper нуди сеопфатно решение за конвертирање на вашата омилена музика од ЦД-а во дигитални формати кои се компатибилни со повеќето уреди. Неговиот интуитивен интерфејс го прави лесен за користење дури и за почетници, додека неговите напредни функции го прават идеален за професионалци кои бараат поголема контрола врз нивните конверзии. Следните делови ќе дадат повеќе детали за секој аспект од можностите на овој софтвер.

Клучни карактеристики:

1) Конвертирајте песни од аудио ЦД-а: Аудио ЦД-риперот со микрокод им овозможува на корисниците да ги рипуваат нивните омилени песни од ЦД-а во различни формати на дигитални датотеки како AAC, APE, MP2, MP3, Vorbis OGG, ACM WAV, PCM WAV или WMA. Оваа функција им овозможува на корисниците да уживаат во нивната музика на различни уреди без да имаат физички копии околу нив.

2) Приспособливи излезни поставки: Овој софтвер им овозможува на корисниците опции како брзина на битови, брзина на примероци, длабочина на битови и канали за да можат да ги приспособат излезните поставки според нивните преференци. Корисниците имаат целосна контрола врз тоа како сакаат да звучат нивните конвертирани датотеки.

3) Вградена услуга FreeDB: Вградената услуга FreeDB во MicroncodeAudioCDRipper автоматски ги враќа информациите за метаподатоците за албумот, како што се имињата на песните, името на албумот, изведувачот и годината создадена. Ова заштедува време со елиминирање на барањата за рачно внесување.

4) Интегриран аудиоCDPplayer: Корисниците ги репродуцираат омилените песни директно од програмата додека уживаат во приказот за аудиовизуелизација. Плеерот исто така поддржува повеќекратни режими за репродукција како повторувачки/сите/неорганизирани модели за додадена погодност.

5) Лесен за користење интерфејс: Графичкиот кориснички интерфејс на MicrocodeAudioCDR-ипер е дизајниран така што е пријателски за корисниците и интуитивен.

Придобивки:

1) Заштедете време: со MicrocodeAudioCDRператор не треба рачно да ги внесувате метаподатоците за албум, автоматски ги презема сите потребни информации од бесплатнатаDB-услуга.

2) Висококвалитетни излезни датотеки: MicrocodeAudioCDRнаправи лесни излезни датотеки со висок квалитет со тоа што ќе им дозволиме на корисниците да ги приспособат нивните поставки за излез според нивните преференции.

3) Разноврсна компатибилност:МикрокодАудиоCDRнаправи грижа за проблемите на компатибилноста со тоа што ќе дозволите да ја конвертирате вашата музика во која било дигитална форма.

4 ) Кориснички интерфејс: Графички кориснички интерфејс (GUI) fMicrcodeAudiocdripperismmadeeasytoseeevenfor почетници кои не знаат многу за софтверот што капе звук.

Заклучок:

Како заклучок, Микрокодот Аудио-капер е софтвер за аудио конверзија што им овозможува на корисниците сеопфатен и едноставен начин-омилена музика од CD и претворете ги во дигитални формати. Additionally,itcomeswithbuilt-inFreeDBservicethatautomaticallyretrievesmetadatainformationaboutanalbumbysavingtimethatwouldhavebeenspentmanuallyenteringthedata.Furthermore,thissoftwaresupportsmultipleplaybackmodeslike repeatone/all/noneorshufflemodeforaddedconvenience.Mostimportantly,MicrocodecAudiocdripperhasaneasy-to-useinterfacewhichmakesiteasyforevenbeginnerstoutilizeallfeaturesofferedbythispowerfulaudioconversiontool.SoiflookingforsimpleandeffectiveaudiocdrippingsoftwarethenMicrocodecAudiocdripperistheperfectsolutionforyou!

Целосни спецификации
Издавач Microncode.com
Страница на издавачи https://www.microncode.com
Датум на издавање 2019-04-05
Датум на додавање 2019-04-05
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Rippers & Софтвер за конвертирање
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 20

Comments: