Jaspersoft Studio (32-bit)

Jaspersoft Studio (32-bit) 6.8.0

Опис

Jaspersoft Studio (32-битна) е моќна апликација за дизајнирање извештаи со отворен код која е дизајнирана да им помогне на програмерите лесно да креираат извештаи со професионален изглед. Овој софтвер е дизајнер на извештаи заснован на затемнување за JasperReports и JasperReports серверот, што значи дека им обезбедува на корисниците широк опсег на функции и алатки кои ќе им помогнат да градат извештаи од кој било извор на податоци.

Една од клучните придобивки од користењето на Jaspersoft Studio (32-битни) е неговата способност да го форматира изгледот на вашите извештаи за печатење или читање на екран. Со овој софтвер, можете лесно да ги приспособите распоредот, фонтовите, боите и другите елементи на дизајнот за да креирате визуелно привлечни извештаи кои се лесни за читање и разбирање.

Покрај неговите можности за дизајн, Jaspersoft Studio (32-битни) нуди и моќни алатки за анализа на податоци кои ви овозможуваат длабински да ги истражувате вашите податоци. Можете да го користите овој софтвер за да ги филтрирате и сортирате вашите податоци, да креирате графикони и графикони, да вршите пресметки и агрегации и многу повеќе.

Друга одлична карактеристика на Jaspersoft Studio (32-битна) е неговата способност да ги распоредува вашите извештаи директно на серверот JasperReports или вашата сопствена имплементација на JasperReports. Ова ви овозможува лесно да ги споделувате вашите извештаи со другите во вашата организација или да ги направите достапни онлајн за јавен пристап.

Конечно, Jaspersoft Studio (32-битни), исто така, нуди широк опсег на опции за извоз за да можете да ги зачувувате вашите извештаи во различни формати, како што се PDF, табели на Excel, HTML страници или дури и слики како PNG или JPEG. Ова ви го олеснува споделувањето на вашата работа со други кои можеби немаат пристап до оригиналните датотеки.

Севкупно, Jaspersoft Studio (32-битни) е одличен избор за програмери на кои им е потребна доверлива група алатки за брзо и лесно креирање извештаи со професионален изглед. Без разлика дали работите на мали проекти или апликации од големи размери, Jaspersoft Studio (32-bit) има сè што ви треба за да започнете веднаш!

Целосни спецификации
Издавач JasperForge
Страница на издавачи http://jasperforge.org/
Датум на издавање 2019-04-12
Датум на додавање 2019-04-12
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Специјализирани алатки
Верзија 6.8.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања Java 1.5
Цена Free
Преземања неделно 4
Вкупно преземања 3012

Comments: