The Holy Bible King James Version

The Holy Bible King James Version 10

Windows / The Holy Bible KJV / 1486723 / Целосни спецификации
Опис

Верзијата на Светата Библија Кралот Џејмс е моќен образовен софтвер кој им обезбедува на корисниците широка колекција на библиски ресурси. Со над 12.000 теми, параболи, пророштва и мапи, оваа библија за проучување е суштинска алатка за секој што сака да го продлабочи своето разбирање на Светото писмо.

Една од најистакнатите карактеристики на Верзијата на Светото Писмо Кралот Џејмс е нејзината сеопфатна функционалност за пребарување. Корисниците можат лесно да бараат одредени теми или пасуси користејќи клучни зборови или фрази. Ова го олеснува наоѓањето на релевантни информации брзо и ефикасно.

Покрај неговите можности за пребарување, The Holy Bible King James Version вклучува и неколку вредни референтни алатки. Тие вклучуваат Strong's Concordance, Nave's Topical Bible, Easton's Bible Dictionary, Matthew Henry Commentary, Torry's New Topical Textbook и Hitchcock's Bible Names Dictionary. Овие ресурси им овозможуваат на корисниците дополнителен контекст и увид во значењето зад различни пасуси.

Друга одлична карактеристика на верзијата на Светата Библија Кралот Џејмс се нејзините опции за прилагодување. Корисниците можат да ја прилагодат големината на фонтот и шемата на бои за да одговараат на нивните преференции. Дополнително, тие можат да креираат свои списоци со теми врз основа на области на интерес или студии.

Севкупно, Верзијата на Светата Библија Кралот Џејмс е одличен извор за секој што сака да го продлабочи своето разбирање на Светото писмо. Нејзината широка колекција на ресурси во комбинација со моќна функционалност за пребарување ја прави неопходна алатка за студентите и научниците.

Целосни спецификации
Издавач The Holy Bible KJV
Страница на издавачи http://biblekjv.000webhostapp.com/
Датум на издавање 2019-04-15
Датум на додавање 2019-04-17
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Верски софтвер
Верзија 10
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows 8.1, Windows, Windows 7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 381
Вкупно преземања 1486723

Comments: