OverLAPS Pro

OverLAPS Pro 1.2.2

Опис

OverLAPS Pro: Крајното безбедносно решение за вашите компјутери со кои управува со Active Directory

Дали сте уморни од рачното управување со лозинките на вашата сметка на локален администратор на компјутерите управувани со Active Directory? Дали сакате да се уверите дека вашата мрежа е безбедна од напади од типот „пас-на-хаш“? Ако одговорот е да, тогаш OverLAPS Pro е совршено решение за вас.

OverLAPS Pro е безбедносен софтвер кој има за цел да го направи решението за локален администратор за лозинка (LAPS) на Microsoft подостапно и попријатно за корисниците. LAPS е бесплатна алатка обезбедена од Microsoft која ги рандомизира лозинките на сметките на локалниот администратор на вашите компјутери управувани со Active Directory. Сепак, алатките за управување со кои доаѓа се чисто функционални и бараат прво да се инсталира клиент.

Ова е местото каде што доаѓа OverLAPS. Ги прави достапни лозинките управувани со LAPS преку безбеден, модерен веб-интерфејс. Ова значи дека сега можете да користите LAPS од кој било уред со овозможен веб, што е одлично за големи или распространети локации.

Со OverLAPS Pro, можете лесно да управувате со сите ваши локални администраторски сметки на едно место. Можете да ги видите сите лозинки доделени на секој компјутер, па дури и да ги ресетирате доколку е потребно. Ова го олеснува следењето на сите ваши сметки и гарантира дека тие се безбедни во секое време.

Една од најдобрите работи за OverLAPS Pro е нејзината интеграција со корисниците и групите на Active Directory. Со користење на овие постоечки ресурси, OverLaps осигурува дека само овластени корисници имаат пристап до чувствителни информации како што се лозинките за локални администраторски сметки.

Покрај неговите безбедносни карактеристики, OverLaps нуди и неколку други придобивки:

- Лесна инсталација: Инсталирањето на преклопувања на вашиот сервер трае само неколку минути.

- Кориснички интерфејс: веб-базираниот интерфејс го олеснува користењето за секој.

- Приспособливи поставки: можете да ги приспособите поставките како должината на лозинката и барањата за сложеност.

- Детално известување: Можете да генерирате детални извештаи за употребата на лозинка низ вашата мрежа.

- Поддршка за повеќе јазици: софтверот поддржува повеќе јазици, вклучувајќи англиски, француски, германски, шпански и многу повеќе!

Севкупно, ако барате лесно за користење решение за управување со лозинки на локални администраторски сметки на вашите компјутери управувани со Active Directory, истовремено обезбедувајќи максимална безбедност од напади од типот „pas-the-hash“, тогаш не гледајте подалеку од Overlaps Pro!

Целосни спецификации
Издавач Int64 Software
Страница на издавачи https://int64software.com
Датум на издавање 2019-04-24
Датум на додавање 2019-04-24
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Корпоративен софтвер за безбедност
Верзија 1.2.2
Барања за ОС Windows, Windows Server 2008, Windows 10
Барања Active Directory, Microsoft LAPS
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 2

Comments: