dotConnect for Oracle

dotConnect for Oracle 9.7

Опис

dotConnect за Oracle: Крајниот добавувач на податоци за програмери

Ако сте програмер кој бара моќен добавувач на податоци што може да ви помогне да изградите робусни и скалабилни апликации, не гледајте подалеку од dotConnect за Oracle. Овој подобрен обезбедувач на податоци е изграден врз архитектурата ADO.NET и доаѓа со развојна рамка која вклучува неколку иновативни технологии. Со најсовремените ORM решенија како што се Entity Framework и LinqConnect, dotConnect за Oracle воведува нови пристапи за дизајнирање апликации и ја зголемува продуктивноста во развојот на апликации за бази на податоци.

Флексибилно поврзување

Една од клучните карактеристики на dotConnect за Oracle се неговите флексибилни опции за поврзување. Може да се поврзе и преку OCI (Oracle Call Interface) и директно преку TCP/IP, што значи дека апликациите напишани со овој давател на податоци не бараат инсталирање на софтвер Oracle Client. Ова го олеснува распоредувањето на вашите апликации без да се грижите за проблеми со компатибилноста или дополнителни инсталации на софтвер.

Екстензии за развој на апликации за бази на податоци

Друга голема предност на користењето на dotConnect за Oracle е неговиот богат сет на алатки за време на дизајнирање кои во голема мера го потпомагаат процесот на развој. Тие вклучуваат пригодни уредувачи на компоненти за време на дизајнот, волшебници, менаџери, комплети алатки за врзување податоци во живо и многу повеќе. Со овие алатки што ви се на располагање, можете да го насочите вашиот работен тек и да се фокусирате на побрзо градење висококвалитетни апликации.

Поддршка за напредни функции на Oracle

dotConnect за Oracle им овозможува на програмерите да ги искористат целосните можности на серверот Oracle со поддршка на напредни функции како што се Напредно редици, предупредувања, цевки, директно вчитување на патеката, менување известувања REF курсори пакети на објекти меѓу другите. Ова значи дека можете да ги искористите сите моќни функции понудени од серверот на базата на податоци без да се грижите за проблемите со компатибилноста или ограничувањата.

Подобрена поддршка за ORM

ORM (Object-Relational Mapping) е суштинска технологија што се користи во современиот развој на апликации за да се поедностави пристапот до базата на податоци преку мапирање на релациони бази на податоци во објектно-ориентирани модели. Со dotConnect за подобрена ORM поддршка на Oracle во комплет со визуелен дизајнер - Entity Developer - програмерите имаат пристап до поддршка на пристапите за дизајн Model-First и Database-First заедно со флексибилни опции за генерирање код базиран на шаблони T4 достапни во нивните модели на дизајни.

dotConnect поддржува Entity Framework v1 - v6.1 заедно со Entity Framework Core (Entity Framework 7), NHibernate како и Linqconnect (порано познат како LINQ-to-Oracle). Linqconnect го нуди сопственото ORM решение на Devart тесно компатибилно со Microsoft LINQ-to-SQL обезбедувајќи им на програмерите флексибилност при изборот на нивниот претпочитан пристап додека сè уште ги уживате сите придобивки што ги обезбедува оваа моќна група алатки.

Поддршка на фондацијата Workflow

Покрај неговите напредни способности за поддршка на ORM споменати погоре; dotConnect, исто така, обезбедува поддршка за Workflow Foundation, која вклучува услуги за интеграција како што се Workflow Instance Store & Tracking, што го олеснува работењето на сложени работни процеси во околината на вашата апликација.

Поддршка на BIS

Услугите за деловно разузнавање се клучни компоненти кога се развиваат решенија на ниво на претпријатие; затоа Dotconnect има интегрирани услуги за известување и аналитика во својата понуда што го олеснува интегрирањето на компонентите на протокот на податоци од изворот и одредиштето во проектите на Интеграционите услуги беспрекорно овозможувајќи им на корисниците поголема контрола врз нивните процеси на БИ од почеток до крај!

Поддршка за ASP.NET Identity 1 и 2

Конечно; Dotconnect исто така поддржува ASP.NET Identity 1 & 2 обезбедувајќи беспрекорна интеграција помеѓу системите за автентикација/овластување на корисниците во рамките на веб-базирани средини, обезбедувајќи сигурна контрола на пристапот на повеќе платформи/уреди додека одржува леснотија на користење во текот на секој чекор на патот!

Заклучок:

Во заклучок; ако барате крајно решение кога станува збор за развој на робусни скалабилни решенија на ниво на претпријатие, тогаш не гледајте подалеку од Dotconnect! Неговиот сеопфатен сет на функции во комбинација со интуитивен дизајн го прави доволно лесно дури и почетниците програмери да започнат брзо, додека сепак обезбедуваат доволно енергија под хаубата и ги задоволуваат дури и најсложените барања!

Целосни спецификации
Издавач Devart
Страница на издавачи http://www.devart.com/
Датум на издавање 2019-04-11
Датум на додавање 2019-04-25
Категорија Алатки за програмери
Под категорија .NET
Верзија 9.7
Барања за ОС Windows Me/2000/XP/2003/Vista/Server 2008/7/8/10
Барања ADO.NET Entity Framework v1, v4.x, v5, and v6 and Entity Framework Core 1.1 and 2.1
Цена $149.95
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 938

Comments: