Litio2 3D Sheet Metal Unfolding Soft

Litio2 3D Sheet Metal Unfolding Soft 2.0.6

Опис

Litio2 3D лим што се расклопува мека: врвно решение за изработка на лим

Ако сте во индустријата за производство на лим, знаете колку е важно да имате точен и ефикасен софтвер кој може да ви помогне да го пресметате развојот на рамен (одвиткан) лим на канали, премини од правоаголник во круг, цилиндри, конуси, пресеци на цевки, врски , бифуркации, лакти и друго. Таму доаѓа Litio2 3D Metal Unfolding Soft.

Litio2 е моќна програма за изработка на лим која е специјално дизајнирана за HVAC системи, бункери, циклони, системи за вадење прашина и други апликации кои бараат прецизни пресметки. Со напредните функции и способности на Litio2, како што се шаблони за свиткување и виткање на ролни; многу го олеснува процесот на дизајнирање на изработки на лим.

Една од најимпресивните карактеристики на Litio2 е неговата способност да ги црта вашите изработки од лим директно во AutoCAD R2000 и подоцна (2019), GStarCAD BricsCAD и ZWCAD без потреба од увоз или извоз на датотеки DXF. Ова значи дека можете да работите беспрекорно во вашиот претпочитан CAD систем без никакви дополнителни проблеми.

Користењето на Litio2 е едноставно - се што треба да направите е да ја изберете 3D површината што сакате да ја расклопите. Можете да изберете внатрешни или надворешни димензии заедно со спецификациите за висина; нацртајте или не нацртајте ја 3D површината; изберете помеѓу расклопени листови како мрежа (за помош при виткање) или како 2D контура (за олеснување на сечењето); поставете прецизни нивоа за прецизност на пресметките.

Програмата автоматски поставува единици според оние што се користат во вашата тековна сесија на цртање - дали се потребни метрички единици/империјални единици. Откако параметрите се внесени во системот; Litio2 ги црта и 3D објектот и соодветниот развој кој потоа може да се користи за сечење NC CAM (плазма/ласер итн.) или рачно сечење со нивно исцртување на хартија во размер од еден спрема еден.

Litio2 нуди верзии компатибилни со AutoCAD R2000 па натаму (2019), GStarCAD BricsCAD [v11+ Classic/Pro/Platinum] и ZWCAD [v2017+]. Не бара LT/Академски верзии ниту, пак, BricsCAD's Sheet Metal модул/ZW3D соодветно, што го прави достапно решение за сите корисници без оглед на нивните преференци CAD софтвер.

Како заклучок: ако барате ефикасен начин за брзо дизајнирање на точни рамни листови од сложени површини, додека одржувате прецизни нивоа во текот на секој чекор - не гледајте подалеку од Litio2!

Целосни спецификации
Издавач Litio
Страница на издавачи http://www.litio.si/
Датум на издавање 2019-12-12
Датум на додавање 2019-05-08
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија CAD софтвер
Верзија 2.0.6
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7
Барања AutoCAD R 2000 or later (2019), GStarCAD, BricsCAD, or ZWCAD
Цена Free to try
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 1212

Comments: