Screen2Video ActiveX Control

Screen2Video ActiveX Control 9.0

Windows / Viscom Software / 63 / Целосни спецификации
Опис

Screen2Video ActiveX Control е моќна алатка за развивачи која ви овозможува да снимате активност на екранот и движење на глувчето во датотеки AVI или WMV. Со овој софтвер, можете лесно да снимате кој било екран на мониторот од систем со повеќе монитори, па дури и да зумирате или одзумирате на одредени области кога снимате екран.

Една од клучните карактеристики на Screen2Video ActiveX Control е неговата способност да паузира и да продолжи со снимањето на екранот. Ова значи дека ако треба да направите пауза за време на снимањето, можете едноставно да го паузирате процесот и потоа да продолжите подоцна без да изгубите никакви податоци.

Покрај тоа, овој софтвер ви овозможува да снимате или цел екран или само дел од него. Можете исто така да го снимите екранот од одредена рачка на прозорец, што е корисно ако сакате да снимате активност само во одредена апликација.

Друга одлична карактеристика на Screen2Video ActiveX Control е неговата способност да активира настани DeviceChange кога се вметнуваат или отстрануваат USB-уреди. Ова им олеснува на програмерите да креираат апликации кои реагираат динамично кога се поврзани или исклучуваат нови уреди.

Овој софтвер доаѓа со примерок изворен код за VB.net 2015, 2010, C# 2015, 2010, Delphi, VB, VC, VFP. Исто така, нуди дистрибуција на датотеката OCX без авторски права, така што програмерите можат лесно да ги дистрибуираат своите апликации без да се грижат за проблемите со лиценцирањето.

Screen2Video ActiveX Control е компатибилен со кој било програмски јазик што поддржува ActiveX (Access, Visual C, Visual Basic, Visual Foxpro, Delphi,.Net). Ова го прави идеален избор за програмери кои работат со повеќе програмски јазици и имаат потреба од разновидна алатка за снимање активност на екранот.

Генерално, Screen2Video ActiveX Control е одлична алатка за развивачи која нуди моќни функции за снимање на активноста на екранот и движење на глувчето. Без разлика дали креирате упатства или градите сопствени апликации кои бараат можности за снимање видео, овој софтвер има се што ви треба за да започнете брзо и лесно.

Целосни спецификации
Издавач Viscom Software
Страница на издавачи http://www.viscomsoft.com/
Датум на издавање 2019-05-09
Датум на додавање 2019-05-09
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 9.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows 98, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 63

Comments: