Icon Editor Basic

Icon Editor Basic 4.1

Windows / Ezyware Software / 5 / Целосни спецификации
Опис

Icon Editor Basic е моќна софтверска алатка која ви овозможува да креирате и уредувате старомодни икони од 32 x 32 пиксели (.ico) и датотеки со курсорот (.cur) со стандардната палета на бои од 16. Овој софтвер е идеален за развој на икони и покажувачи на глувчето за постари верзии на Visual Basic и други постари компајлери. Со Icon Editor Basic, можете лесно да креирате сопствени икони кои се совршени за вашите потреби.

Една од клучните карактеристики на Icon Editor Basic е неговата способност да зачувува икони до 24-битни бои. Ова значи дека можете да креирате висококвалитетни, детални икони кои изгледаат одлично на кој било уред или платформа. Без разлика дали дизајнирате икона за десктоп апликација или мобилна апликација, Icon Editor Basic има се што ви треба за да ја завршите работата.

Друга одлична карактеристика на Icon Editor Basic е неговиот кориснички интерфејс. Софтверот е лесен за користење, дури и ако немате претходно искуство со алатките за уредување икони. Можете брзо да научите како да ги користите сите функции и функции следејќи ги упатствата чекор-по-чекор вклучени со софтверот.

Icon Editor Basic, исто така, вклучува широк спектар на алатки и опции кои ви дозволуваат да ги приспособите вашите икони на кој било начин што може да се замисли. Можете да изберете од различни форми, бои, текстури, градиенти, сенки, граници и многу повеќе. Можете исто така да додавате текстуални етикети или слики на вашите икони за дополнително визуелно влијание.

Покрај неговите моќни способности за уредување, Icon Editor Basic вклучува и неколку корисни алатки кои го олеснуваат управувањето со датотеките со икони од кога било досега. На пример, можете да ја користите вградената алатка за истражувач на датотеки за брзо и лесно да ги прелистувате сите ваши зачувани датотеки со икони.

Севкупно, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за уредување икони која е совршена за креирање сопствени икони во постарите верзии на Visual Basic или други компајлери, тогаш не гледајте подалеку од Icon Editor Basic! Со својот интуитивен интерфејс и робустен сет на функции, овој софтвер ќе ви помогне да ги подигнете вашите дизајнерски вештини!

Целосни спецификации
Издавач Ezyware Software
Страница на издавачи http://www.ezyware.com/
Датум на издавање 2019-05-17
Датум на додавање 2019-05-17
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Алатки за икони
Верзија 4.1
Барања за ОС Windows, Windows 10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 5

Comments: