TempoPerfect Metronome Free

TempoPerfect Metronome Free 5.01

Опис

TempoPerfect Metronome Free е моќен и разновиден софтвер за забава што им овозможува на музичарите сигурен и прецизен начин да го задржат времето. Без разлика дали сте почетник или искусен музичар, TempoPerfect Metronome Free може да ви помогне да го подобрите времето, ритамот и целокупната музичка изведба.

Една од клучните карактеристики на TempoPerfect Metronome Free е неговата способност да работи на вашиот компјутер. Ова значи дека можете да го користите насекаде, во секое време, без потреба од дополнителен хардвер или опрема. Се што ви треба е вашиот компјутер и комплет слушалки или звучници.

Друга одлична карактеристика на TempoPerfect Metronome Free е неговата леснотија на користење. Можете да го контролирате со помош на глувчето или копчињата за поврзување, што го прави многу погодно за музичарите кои сакаат да се фокусираат на нивното свирење наместо да се занимаваат со комплицирани поставки.

За разлика од механичките метрономи кои се намалуваат со текот на времето и ја губат прецизноста, TempoPerfect Metronome Free обезбедува јасен и прецизен ритам што може точно да се прилагоди за точниот удар во минута (отчукувања во минута) бесплатно. Ова значи дека можете да вежбате во кое било темпо без да се грижите за губење на точноста или конзистентноста.

Покрај неговите прецизни можности за тајминг, TempoPerfect Metronome Free исто така располага со визуелна лента со индикатор за отчукување што отскокнува од лево кон десно во времето со отчукувањето. Ова им дава на музичарите многу корисен визуелен знак што им помага да останат во синхронизација со ритамот на метрономот.

Понатаму, TempoPerfect Metronome Free вклучува водич за темпо во главниот прозорец кој им овозможува на корисниците брзо да избираат вообичаени темпо, како што се 60 BPM (отчукувања во минута), 120 BPM (отчукувања во минута), итн., што го олеснува тоа за почетниците кои се само почнувајќи со сесии за музичка пракса.

Генерално, ако барате лесно за користење, но моќно софтверско решение за метроном што ќе ви помогне да ги подобрите вашите вештини за тајминг додека практикувате музика дома или додека сте во движење, тогаш не гледајте подалеку од TempoPerfect Metronome Free!

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2021-03-01
Датум на додавање 2021-03-01
Категорија Забавен софтвер
Под категорија Музички софтвер
Верзија 5.01
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 1620

Comments: