OpenMortal

OpenMortal 0.7

Опис

OpenMortal: Пародија на Mortal Kombat

Дали сте обожавател на класичната аркадна игра Mortal Kombat? Дали ви недостасуваат деновите кога би можеле да поминувате часови борејќи се со вашите пријатели во интензивни, претерани борби? Ако е така, тогаш OpenMortal е играта за вас.

OpenMortal е пародија на Mortal Kombat која е достапна и за Windows и за Linux. Се одликува со 16 ликови кои можат да се репродуцираат, со повеќе во развој. Најдобриот дел? Можете дури и да креирате свои ликови за да ги додадете во играта.

Но, што го издвојува OpenMortal од другите борбени игри на пазарот? Ајде внимателно да ги разгледаме неговите карактеристики и способности.

Играње

OpenMortal нуди брза игра која ќе ве држи на вашите прсти. Секој лик има свои уникатни потези и способности, што овозможува бескрајни комбинации и стратегии. Контролите се лесни за учење, но тешки за совладување, што ги прави достапни за играчи од сите нивоа на вештини.

Едно нешто што го издвојува OpenMortal од другите борбени игри е неговата смисла за хумор. Играта не се сфаќа себеси премногу сериозно и вклучува многу референци за иконите на поп културата како Чак Норис и Брус Ли.

Прилагодување

Како што споменавме порано, една од најголемите нерешени страници на OpenMortal се неговите опции за прилагодување. Не само што можете да креирате свои ликови со помош на вградениот уредувач, туку исто така можете да ги приспособите постоечките знаци со менување на нивниот изглед или менување на нивните множества.

Ова ниво на прилагодување им овозможува на играчите навистина да ја направат играта своја. Без разлика дали сакате да создадете лик врз основа на себе или да го рекреирате вашиот омилен филмски херој, OpenMortal ви ги дава сите алатки потребни за тоа.

Мултиплеер

Се разбира, ниту една борбена игра не би била целосна без опции за мултиплеер. OpenMortal поддржува и локални и онлајн режими за мултиплеер, така што играчите можат да се борат еден против друг, без разлика каде се наоѓаат во светот.

Режимот на интернет користи технологија за мрежно поврзување со peer-to-peer што значи дека нема потреба од посветени сервери или комплицирани процедури за поставување - само поврзете се со друг играч кој има интернет конекција!

Графика и звук

Иако не е толку впечатлив како некои модерни борбени игри на пазарот денес, OpenMortal сепак успева да импресионира со својот стил на графика инспириран од ретро. Пикселираните спрајти му даваат чувство на стара школа, а сепак се доволно детални за да ја пренесат личноста и стилот на секој лик.

Дизајнот на звукот, исто така, заслужува посебно споменување овде - секој лик има свои уникатни гласовни линии кои додаваат личност и хумор на секоја борбена сцена.

Заклучок

Генерално, ако барате забавна борбена игра со пародија која не се сфаќа премногу сериозно, тогаш не гледајте подалеку од OpenMortal! Со своите приспособливи карактери, механиката за брзо темпо на игра и опциите за повеќе играчи, овој наслов нуди нешто за сите што сакаат класични игри во стилот на аркадни искуства!

Целосни спецификации
Издавач OpenMortal
Страница на издавачи http://openmortal.sourceforge.net/
Датум на издавање 2019-06-05
Датум на додавање 2019-06-05
Категорија Игри
Под категорија Борба против игри
Верзија 0.7
Барања за ОС Windows 10, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 5

Comments: