HttpMaster Professional

HttpMaster Professional 4.5

Опис

HttpMaster Professional: Крајната алатка за развој и тестирање за REST веб-услуги и API апликации

Дали барате моќна алатка за развој и тестирање која може да ви помогне темелно да ги тестирате вашите веб-услуги REST и API апликациите? Не гледајте подалеку од HttpMaster Professional!

HttpMaster е сеопфатна алатка за развој и тестирање која им овозможува на програмерите лесно да креираат, извршуваат и анализираат HTTP барања. Со поддршка за најчестите формати REST (XML, JSON, HTML), HttpMaster го олеснува потврдувањето на одговорите од вашите веб-услуги или API.

Но, HttpMaster е многу повеќе од едноставна алатка за валидација. Исто така, поддржува моќни динамички параметри, изрази за валидација на податоците за одговор, флексибилно поврзување на барања и многу други својства кои му даваат можности за темелна веб-услуга и тестирање на API.

Една од клучните карактеристики на HttpMaster е неговата способност за дотерување генерирани веб-барања користејќи проектни датотеки (hmpr). Со овие датотеки, програмерите можат да специфицираат HTTP методи, вредности на HTTP заглавија, кодирање на параметрите на URL-то, вредности на низата за глобални URL/пребарувања, пренасочувања, типови на содржина, кодирање на барања и многу повеќе.

Друга моќна карактеристика на HttpMaster е поврзувањето на барањата. Овој флексибилен механизам им овозможува на програмерите да комбинираат повеќе барања во серии за извршување каде секое барање користи некои податоци од претходното барање. Ова овозможува целосна автоматизација на тестирањето на веб-апликациите.

Покрај овие карактеристики, HttPmaster поддржува и дефиниција на динамички параметри кои може да се користат за симулирање варијации на влезните податоци или создавање глобални вредности за повторна употреба преку повеќе барања. При извршувањето на веб-барањата, HttPmaster ви овозможува да ги следите и прегледате целосните податоци за барање и одговор на секое извршено барање .Податоците за одговорот може да се валидираат со правила за валидација;ако се дефинирани правила за валидација за ставката за барање, HttPmaster ќе оцени одредено извршување како успешно само ако го помине целосното правило за валидација.

Кога работите со HttPmaster, ќе користите интуитивен кориснички интерфејс со описни икони на јазичиња, копчиња за „брза помош“ и интегрирана датотека за помош. Ова го олеснува започнувањето со HttPmaster дури и ако никогаш претходно не сте користеле слична алатка за тестирање за развој.

Без разлика дали развивате нови RESTful API или ги одржувате постоечките, HttPmaster Professional ги обезбедува сите алатки што ви се потребни за да се осигурате дека вашите веб-услуги функционираат правилно и ги даваат очекуваните резултати. Преземете HttttpМастер денес и почнете да ги тестирате вашите веб-услуги како про!

Целосни спецификации
Издавач Borvid
Страница на издавачи http://www.httpmaster.net
Датум на издавање 2019-06-11
Датум на додавање 2019-06-11
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за развој на веб
Верзија 4.5
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 223

Comments: