WinLock Remote Administrator

WinLock Remote Administrator 5.21

Windows / Crystal Office Systems / 2185 / Целосни спецификации
Опис

Далечински администратор на WinLock: Крајното безбедносно решение за мрежите на Windows

Во денешното дигитално доба, безбедноста е од најголема важност. Со зголемениот број на сајбер закани и прекршувања на податоци, од суштинско значење е да имате робустен безбедносен систем за заштита на вашата мрежа и чувствителни информации. WinLock Remote Administrator е моќен безбедносен софтвер кој ви помага да ја обезбедите вашата Windows мрежа со обезбедување на интерфејс лесен за употреба за конфигурирање на далечинските клиенти WinLock и WinLock Professional преку мрежата.

WinLock Remote Administrator е апликација клиент-сервер која им овозможува на администраторите да ги контролираат мрежните инсталации на WinLock без да го напуштат нивниот компјутер. Обезбедува сеопфатен шифриран протокол за брза и безбедна комуникација помеѓу повеќе машини, што го прави безбедно да се распореди во која било средина.

Со својот кориснички графички интерфејс, управувањето со поставките на WinLock на лето никогаш не било полесно. Можете да ја овозможите или оневозможите секоја копија од WinLock одделно, да ја паузирате заштитата, да испраќате пораки што се појавуваат, да ги исклучувате, заклучувате или рестартирате оддалечените компјутери со само неколку кликања.

Една од најзначајните предности на користењето на Winlock Remote Administrator е неговата способност да ги евидентира корисничките активности на оддалечените компјутери. Оваа функција им овозможува на администраторите да ја следат активноста на вработените од далечина и да обезбедат усогласеност со политиките на компанијата. Дополнително, можете да скенирате мрежи за активни клиенти Winlock и да снимате слики од екранот на работната површина на далечинскиот клиент.

Друга одлична карактеристика што ја нуди овој софтвер е неговата способност да работи програми или да отвора датотеки на оддалечени клиенти. Оваа функционалност им олеснува на администраторите да управуваат со ажурирањата на софтверот на повеќе машини истовремено.

Winlock Remote Administrator, исто така, нуди широк опсег на безбедносни профили што може лесно да се применат преку неговиот интуитивен интерфејс. Овие профили вклучуваат опции за заштита со лозинка како што се оневозможување на USB-порти или ограничување на пристапот врз основа на временски распореди.

Софтверот исто така обезбедува известувања во реално време кога корисниците се обидуваат неовластен пристап или прекршуваат какви било однапред дефинирани правила поставени од администраторот. Оваа функција обезбедува брза акција против потенцијалните закани пред тие да предизвикаат каква било штета.

Како заклучок, ако барате сигурно безбедносно решение за вашата мрежа на Windows што нуди сеопфатни функции како што се следење на активноста на корисникот од далечина, истовремено обезбедувајќи лесно користење преку интуитивен графички интерфејс - не гледајте подалеку од Winlock Remote Administrator!

Целосни спецификации
Издавач Crystal Office Systems
Страница на издавачи http://www.crystaloffice.com/
Датум на издавање 2019-06-20
Датум на додавање 2019-06-20
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Корпоративен софтвер за безбедност
Верзија 5.21
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2185

Comments: