Disable Context Menu Items

Disable Context Menu Items 1.0

Опис

Дали сте загрижени за безбедноста на вашиот компјутер и сакате да го ограничите извршувањето на одредени дејства од страна на корисниците? Ако е така, тогаш Disable Context Menu Items е совршен софтвер за вас. Оваа алатка за подобрување на работната површина ви овозможува да ги оневозможите ставките од контекстното мени од Windows Explorer, како што се Избриши, Исечете, Копирај, Вметни, Преименувај и Својства.

Со Оневозможи ставки од контекстното мени, можете лесно да ги ограничите корисниците да ги извршуваат овие дејства на датотеки или папки користејќи Windows Explorer. Ова осигурува дека важните датотеки не се случајно избришани или изменети од неовластени корисници. Дополнително, овој софтвер исто така ви овозможува да ги ограничите кратенките на тастатурата како што се Control-X за Cut и Del за Delete.

Апликацијата е многу едноставна за користење. Сè што треба да направите е да го инсталирате на вашиот компјутер и да го стартувате. Потоа изберете кои ставки од контекстното мени сакате да ги оневозможите и за кои корисници (тековен корисник, сите корисници или одредени корисници од списокот). Откако ќе завршите со процесот на селекција, притиснете го копчето „OK“ за да завршите.

Една од најдобрите карактеристики на овој софтвер е неговата повеќејазична поддршка. Преведен е на 39 различни јазици што го прави достапен низ целиот свет.

Ако некогаш сте се запрашале како да ги оневозможите ставките од контекстното мени, тогаш не гледајте подалеку од Оневозможи ставки од контекстното мени од софтверот 4dots. Лесниот за користење интерфејс го прави одличен избор и за почетниците и за напредните компјутерски корисници.

Како заклучок, ако безбедноста е грижа за вашиот компјутерски систем, тогаш размислете за користење на Оневозможи ставки од контекстното мени како ефикасно решение што ќе помогне да ги заштитите вашите важни датотеки од случајно бришење или модификација од неовластен персонал.

Целосни спецификации
Издавач 4dots Software
Страница на издавачи http://www.4dots-software.com/
Датум на издавање 2019-06-25
Датум на додавање 2019-06-24
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Софтвер за измени
Верзија 1.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .NET Framework 2.0
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 10

Comments: