Virtual TimeClock Basic

Virtual TimeClock Basic 19.1

Windows / Redcort Software / 1635 / Целосни спецификации
Опис

Virtual TimeClock Basic е моќен софтвер за продуктивност кој им помага на бизнисите лесно да управуваат со времето и присуството на вработените. Овој софтвер обезбедува прецизно и непристрасно снимање на секој вработен кој влегува и излегува, што го прави рентабилна и сигурна замена за механичките часовници за удирање вработени и системите за временски листи базирани на хартија.

Со Virtual TimeClock Basic, можете да се збогувате со маката за рачна обработка на платите. Софтверот го автоматизира целиот процес, од следење на работните часови до генерирање детални извештаи кои лесно може да се извезат во вашиот систем за плати. Ова не само што ви заштедува време, туку и ги намалува грешките поврзани со рачно внесување податоци.

Една од клучните карактеристики на Virtual TimeClock Basic е неговата флексибилност. Софтверот ви овозможува да ги приспособите вашите поставки за часовникот врз основа на вашите деловни потреби. Може да поставите повеќе смени, правила за прекувремена работа, полиси за платено слободно време и многу повеќе. Ова осигурува дека вашите вработени се прецизно компензирани за нивната работа, додека вашиот бизнис е усогласен со законите за работни односи.

Друга одлична карактеристика на Virtual TimeClock Basic е неговата леснотија на користење. Интуитивниот интерфејс им олеснува на вработените да влегуваат и излегуваат со помош на нивните сопствени компјутери или мобилни уреди. Тие исто така можат да ги видат своите работни часови, да бараат одмор или да прават промени на нивните лични податоци директно од софтверот.

Virtual TimeClock Basic исто така нуди робусни можности за известување што ви овозможуваат да ги следите трендовите на присуство на вработените со текот на времето. Можете да генерирате извештаи за доцнење, отсуство од работа, прекувремена работа и повеќе - сето тоа со кликнување на едно копче! Овие извештаи даваат вредни увиди за тоа колку добро вашиот бизнис управува со својата работна сила.

Покрај овие карактеристики, Virtual TimeClock Basic нуди и врвни безбедносни мерки дизајнирани да ги заштитат чувствителните податоци на вработените од неовластен пристап или кражба. Софтверот користи технологија за шифрирање SSL за време на преносот, така што сите податоци остануваат доверливи помеѓу корисниците.

Генерално, ако барате ефикасен начин да управувате со присуството на вашата работна сила, истовремено намалувајќи ги административните трошоци поврзани со рачната обработка на платите - не гледајте подалеку од Virtual TimeClock Basic! Со својот кориснички интерфејс и силните можности за известување – овој софтвер за продуктивност ќе помогне да се насочат операциите во секоја организација голема или мала!

Преглед

Од праисториските времиња кога Фред и Барни ги гаѓале камените плочи, удирањето на часовникот многу малку се променило - додека софтверот не ги „леснил“ работите. Основното издание на виртуелниот часовник на Redcort е програма за часовник со еден компјутер, која е дизајнирана да го врати часовникот назад за сопствениците на мали бизниси со само неколку вработени за следење и без време за губење на тоа. Да, тоа ви помага да управувате со времето, присуството и платите, но неговата најголема предност може да биде ова: всушност е доволно лесен за користење на Flintstones.

Дијалогот за добредојде на Virtual TimeClock ви овозможува да креирате, отворате и обновувате бази на податоци на вашите вработени. Кликнавме на Истражување на базата на податоци за примероци и чистиот, едноставен интерфејс на софтверот се отвори со податоци за тројца измислени вработени. Екранот налик на табеларни пресметки и основниот пакет на икони ја прават оваа лесна програма за стартување дури и за најнеискусните корисници, бидејќи вклучува внесување и зачувување на основните податоци за вработените и смените. Иконите означени како Уредувач за влез и временска картичка пристапуваат до едноставни дијалози за уредување на временскиот лист и картичките за време на вработените. Две главни икони го контролираат часовникот: зелена за Start Work, црвена за Stop Work. Вработениот кликнува на неговото или нејзиното име, кликнува на Start Work и потоа кликнува на Start на дијалогот Start Work Time, а програмата ги најавува и ги прикажува нивниот статус и времето на работа. Дури и репродуцира аудио клип од удирање на механички временски часовник! Со кликнување на временската картичка на вработениот се генерира извештај за печатење од вкупните часови на вработениот, вклучувајќи ја и способноста за повеќе страници. По неколку моменти, кликнавме Стоп за работа и ја завршивме нашата кратка смена. Ја затворивме базата на податоци за примероци и ја создадовме нашата со неколку кликања, благодарение на волшебникот и водичот за брз почеток базиран на PDF. Едноставните алатки на Virtual TimeClock за внесување и менување списоци, корисници, временски својства, периоди на платен список и лозинки беа толку лесни за користење што не им требаа објаснувања, но на располагање има тони помош, вклучувајќи упатство за корисникот, техничка поддршка и целосно индексиран и датотека за помош што може да се пребарува.

Ако сакате вашите вработени да користат софтвер за часовник за време, не само што ќе треба да го научите, туку ќе мора да ги научите и да го користат. Секој што морал да го направи тоа во вистински мал бизнис може да ја цени филозофијата на едноставното заштеда на пари на Virtual TimeClock Basic Edition.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на целосната верзија на Virtual TimeClock Basic 10.2. Пробната верзија е ограничена само на 200 записи со временски картички.

Целосни спецификации
Издавач Redcort Software
Страница на издавачи http://www.redcort.com
Датум на издавање 2019-07-02
Датум на додавање 2019-07-02
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Софтвер за управување со календарот и времето
Верзија 19.1
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1635

Comments: