Snappy Fax

Snappy Fax 5.55.1.1

Windows / John Taylor & Associates / 6796 / Целосни спецификации
Опис

Snappy Fax е моќна и разновидна апликација за факс која се удвојува како систем за управување со документи. Тој е дизајниран да им помогне на бизнисите и на поединците да ги насочат процесите на испраќање факсови, што го олеснува испраќањето и примањето факсови од каде било во светот.

Една од истакнатите карактеристики на Snappy Fax е неговата способност да ги претвори вашиот скенер и модем за факс во целосно функционална машина за факс. Ова значи дека можете да го користите вашиот постоечки хардвер за испраќање и примање факсови без да инвестирате во дополнителна опрема. Се разбира, ако немате скенер или модем за факс, Snappy Fax сè уште може да се користи како самостојна апликација.

Испраќањето факсови со Snappy Fax е неверојатно лесно. Едноставно го избирате документот што сакате да го испратите, внесете ги информациите за примачот и притиснете „испрати“. Софтверот се грижи за сè друго, вклучително и конвертирање на вашиот документ во соодветен формат за пренос преку телефонска линија.

Но, Snappy Fax не е само испраќање факсови - тој е одличен и за нивно примање. Кога некој ќе ви испрати факс, тој автоматски ќе биде пренасочен до вашиот компјутер каде што можете да го видите на екранот или да го испечатите доколку е потребно. Ова го прави многу полесно управувањето со дојдовните факсови отколку традиционалните системи базирани на хартија.

Друга одлична карактеристика на Snappy Fax е неговата поддршка за факсирање на интернет. Ова значи дека можете да испраќате и примате факсови користејќи е-пошта или други онлајн услуги наместо да се потпирате на традиционални телефонски линии. Ова може да биде особено корисно ако треба брзо да испраќате документи или ако патувате надвор од вашата матична земја.

Покрај неговата основна функционалност како апликација за факс, Snappy Fax вклучува и неколку корисни алатки за управување со документи. На пример, има интегриран прегледувач на PDF што ви овозможува да гледате PDF-датотеки без да ви треба инсталиран дополнителен софтвер на вашиот компјутер. Има и поддршка за создавање PDF-датотеки што може да се пребаруваат од скенирани документи - ова го олеснува наоѓањето конкретни информации во големи збирки документи.

Генерално, Snappy Fax е одличен избор за секој кој има потреба од доверливи и ефикасни способности за испраќање факсови во комбинација со моќни алатки за управување со документи. Без разлика дали водите мал бизнис или едноставно ви треба лесен начин за управување со личната документација, овој софтвер има се што ви треба по прифатлива цена.

Клучни карактеристики:

- Претвора модем од скенер/факс во целосно функционална машина

- Лесно испраќајте/примајте факсови

- Поддршка за факсирање на Интернет

- Интегриран PDF прегледувач

- Создадете PDF-датотеки што може да се пребаруваат од скенирани документи

Добрите страни:

- Лесен за користење интерфејс

- Достапна цена

- Широк опсег на функции

Конс:

- Ограничена компатибилност со некој постар хардвер

Целосни спецификации
Издавач John Taylor & Associates
Страница на издавачи http://www.snappysoftware.com
Датум на издавање 2019-07-02
Датум на додавање 2019-07-02
Категорија Комуникации
Под категорија Веб телефони и софтвер за VoIP
Верзија 5.55.1.1
Барања за ОС Windows, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 6796

Comments: