ChemMaths

ChemMaths 17.4

Windows / Chemeng Software Design / 27960 / Целосни спецификации
Опис

ChemMaths е моќна инженерска, математичка и хемиска програма која нуди широк спектар на функции за решавање, информирање и интерпретирање инженерски проблеми/равенки/податоци. Овој софтвер е погоден за инженерство, хемија/научни професионалци и образовна употреба.

Со ChemMaths можете да заштедите време во решавање проблеми, извршување пресметки, добивање хемиски/математички/научни податоци. Ја подобрува продуктивноста со обезбедување на сите вистински алатки во една апликација. Можете брзо и прецизно да ги решите општите инженерски равенки и проблеми.

Една од клучните карактеристики на ChemMaths е неговата огромна база на податоци со информации за 3000+ хемиски соединенија. Ова ви овозможува да ги предвидите својствата на хемиските соединенија како што се критичните константи, термодинамичките својства, дифузноста на гас и течност, површинскиот напон и пресметките на вискозноста итн. Софтверот исто така вклучува периодична табела која обезбедува детални информации за секој елемент.

Покрај неговите хемиски способности, ChemMaths решава и 500+ електрични/градежни/машински инженерски дизајни, физика на дестилација и математички равенки. Содржи 200+ конверзии на единици за лесна конверзија помеѓу различни мерни единици.

Софтверот вклучува и општа програма за цртање на хемиски структури што ви овозможува лесно да цртате сложени структури. Дополнително, има програми за симулација на процеси кои се корисни за симулирање на различни процеси во индустрии како хемиско инженерство, рафинирање на нафта итн.

ChemMaths може да решава матрици, проблеми со тригонометрија, статистика за финансиска геометрија област/површина/волумен меѓу другите математички проблеми и равенки. Има способност да исцртува печатење на бројни 2D/3D графикони на податоци што им олеснува на корисниците да ги визуелизираат нивните резултати.

За оние кои се заинтересирани за здравје и исхрана, софтверот содржи нутритивни информации за преку 8000 прехранбени производи, што им го олеснува на корисниците кои сакаат да ја следат нивната исхрана или да планираат оброци соодветно.

Севкупно, овој моќен софтвер за продуктивност е суштинска алатка за секој што работи во областа на инженерството или науката. Заштедува време со обезбедување на сите потребни алатки во една апликација додека ја подобрува точноста преку неговата огромна база на податоци што содржи детални информации за различни хемиски соединенија. пријателскиот интерфејс го прави лесен за користење дури и за почетници, додека сè уште нуди напредни функции погодни за професионалци. Па зошто да не го пробате ChemMaths денес?

Целосни спецификации
Издавач Chemeng Software Design
Страница на издавачи http://www.cesd.com/
Датум на издавање 2019-08-08
Датум на додавање 2019-08-08
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Калкулатори
Верзија 17.4
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .Net framework 4.0 or above
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 27960

Comments: