ListeningSingingTeacher

ListeningSingingTeacher 1.93

Windows / AlgorithmsAndDatastructures / 393 / Целосни спецификации
Опис

Наставник по слушање пеење: Софтвер за врвно учење да пее

Дали сте уморни од пеење без клуч и надвор од ритам? Дали сакате да ги подобрите вашите вештини за пеење и да станете подобар пејач? Не гледајте подалеку од Учител за слушање пеење, софтверот за врвно учење да пее.

Дизајниран и за почетници и за напредни пејачи, „Listening Singing Teacher“ ви помага да го тренирате вашето „ментално уво“ обезбедувајќи визуелни повратни информации за тон, ритам и гласност. Со овој софтвер, можете да го насочите тонот во вашата глава и да го прилагодите гласот за да го произведете точниот тон. Можноста за повторување ви овозможува да се слушнете себеси и да ги анализирате вашите силни и слаби страни во соодветен контекст.

Софтверот се состои од три анимирани воведни лекции кои ќе ви помогнат да започнете со вашето патување кон станување подобар пејач. Покрај тоа, има 39 вежби и 72 вежби за тренирање на уши кои ќе помогнат во олеснување на процесот на учење. Можете да го промените темпото и да ги транспонирате вежбите за да одговараат на вашите потреби.

Една од најкорисните карактеристики на наставникот за слушање пеење е неговиот повторен дел за функцијата за промашување. Оваа функција ви овозможува веднаш да го повторите секој погрешен премин за да можете поефикасно да тренирате тешки делови. За секоја нота пуштена за време на вежба или песна, се чуваат статистики за да можете да ги идентификувате трендовите во вашата изведба со текот на времето.

До шест корисници можат да ја користат оваа програма истовремено додека се натпреваруваат за високи резултати на секоја вежба. Оваа функција ја прави совршена за наставници по музика кои сакаат нивните ученици да вежбаат дома или за семејства кои сакаат да учат заедно.

Модулите за обука за уши вклучени во Учител за слушање пеење се доволно сеопфатни дури и за професионални пејачи кои сакаат дополнително да ги подобрат своите вештини. Овие модули одат од едноставно повторување на интервалот (повторување на слушаниот интервал) сè нагоре низ интервали за пеење без никакви надворешни индиции!

Понатаму, овој софтвер им овозможува на корисниците да вчитуваат MIDI-датотеки како датотеки за вежбање за да можат да добиваат повратни информации (тон, ритам, гласност) за нивните омилени песни! Оваа функција е особено корисна ако има одредена песна или музичко парче што им прави проблеми кога се обидуваат да пеат заедно со неа.

Како заклучок, ако сте сериозни во врска со подобрувањето на вашите вештини за пеење, тогаш не гледајте подалеку од Учителе за слушање пеење! Со својот сеопфатен сет на функции дизајнирани специјално за пејачи на сите нивоа - од почетници до професионалци - овој софтвер сигурно не само што го прави учењето забавно, туку и ефективно!

Целосни спецификации
Издавач AlgorithmsAndDatastructures
Страница на издавачи http://www.algorithmsAndDatastructures.com
Датум на издавање 2019-08-19
Датум на додавање 2019-08-19
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Алатки за настава
Верзија 1.93
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 393

Comments: