Dictionnaire Kikongo

Dictionnaire Kikongo 2.0

Windows / Dictionnaire Kikongo / 72 / Целосни спецификации
Опис

Речник Киконго: Вашиот врвен придружник за патување

Ако планирате да патувате во Демократска Република Конго или Ангола, тогаш можеби ќе сакате да размислите да научите неколку зборови на Киконго. Овој банту јазик го зборуваат милиони луѓе во Централна Африка и е официјален јазик во двете земји. Сепак, наоѓањето доверлив речник за Киконго може да биде предизвик, особено ако не сте запознаени со локалните книжарници или библиотеки.

За среќа, постои Dictionnaire Kikongo – бесплатен софтверски речник кој може да ви помогне да ги научите и преведувате зборовите на Kikongo на вашиот компјутер или мобилен уред. Развиен од Френсис Нданги Н'Конго, овој софтвер содржи илјадници записи со нивните француски еквиваленти и други корисни информации.

Во овој опис на производот, ќе ги истражиме карактеристиките и придобивките на Dictionnaire Kikongo подетално за да можете да одлучите дали вреди да се преземе за вашето следно патување.

Карактеристики

Речник Киконго има неколку карактеристики што го прават вредна алатка за секој кој сака да го научи или користи јазикот Киконго:

1. Сеопфатен лексикон

Срцето на Dictionnaire Kikongo е неговиот обемен лексикон - збирка зборови и фрази организирани по азбучен ред со нивните соодветни француски преводи. Според белешките на развивачот, повеќето од овие записи се засноваат на речник RENE BUTAYE (SJ Edition de l'imprimerie B. St. Lg. Kisantu 1952), кој се смета за еден од најавторитетните извори за речникот на Kikongo.

Сепак, Dictionnaire Kikongo вклучува и дополнителни зборови кои не беа пронајдени во речникот на Бутаје, но најчесто се користат од мајчин јазик денес. Ова значи дека ќе имате пристап и до традиционалниот и до модерниот речник кога го користите овој софтвер.

2. Кориснички интерфејс

Dictionnaire Kikongo има едноставен, но интуитивен интерфејс што го олеснува пребарувањето за конкретни зборови или прелистувањето низ различни категории (на пр., именки, глаголи). Главниот прозорец го прикажува списокот со зборови заедно со неговиот француски превод и други релевантни информации како совети за изговор или примери за употреба.

Може да приспособите и некои поставки како што се големината на фонтот или бојата на заднината според вашите преференции.

3. Мени за помош

Ако ви требаат повеќе информации за тоа како ефективно да го користите Dictionnaire Kikongo или сакате да дознаете повеќе за неговиот статус на авторски права и историја на развој, тогаш проверете го менито Помош што се наоѓа на менито на горната лента.

Овде ќе најдете детални инструкции за тоа како да извршувате различни задачи како што се пребарување на синоними/антоними или рачно додавање нови записи доколку е потребно (иако ова бара одредено познавање на XML кодирање).

Придобивки

Сега ајде да погледнеме во некои придобивки што доаѓаат од користењето на Dictionnaire Kikong:

1. Научете нови зборови брзо

Без разлика дали сте апсолутен почетник кој не знае ништо за африканските јазици или искусен лингвист кој бара нови предизвици, Dictonnairre kinkong ќе ви помогне брзо да го проширите вашиот вокабулар. Со илјадници записи достапни на вашите прсти, нема да имате проблем да најдете нови зборови поврзани со патување, храна, култура и многу други теми.

Покрај тоа, софтверот обезбедува точни изговори за да можете да вежбате да зборувате како што тоа го прават мајчин јазик. Не ви треба посебна опрема или обука; само слушајте внимателно и повторувајте додека не звучи правилно.

2. Заштедете време и пари

Наместо да купувате скапи учебници или да ангажирате приватни тутори, можете да заштедите време и пари користејќи Dictonnairre kinkong. Не чини ништо за преземање и не ви треба интернет конекција за да го користите откако ќе се инсталира. Можете да пристапите до целата содржина офлајн во секое време, каде било, без да се грижите за полнење податоци или бавни врски.

Понатаму, Dictonnairre kinkongis постојано се ажурира со нови зборови и подобрувања врз основа на повратни информации од корисниците. Значи, можете да бидете сигурни дека ја добивате најновата верзија со најдобар можен квалитет.

3.Поврзете се со локалните луѓе

Еден од најдобрите начини да се разбере странската култура преку учење на својот јазик.

Заклучок

In conclusion,Dictonnairrekinkongis an excellentsoftwaretoolforanyoneinterestedinlearningKikonogolanguage.Itoffersacomprehensivelexicon,user-friendlyinterface,andhelpfulfeatureslikepronunciationtipsandexamples.Moreover,itdoesn'tcostanythingtouse,anditworksofflineanytimeanywhere.So,don't hesitate todownloaditnowandyourjourneytoCentralAfricawillbe muchmorefunandeasierthaneverbefore!

Целосни спецификации
Издавач Dictionnaire Kikongo
Страница на издавачи https://francisnd.fr.gd
Датум на издавање 2019-08-28
Датум на додавање 2019-08-28
Категорија Патува
Под категорија Јазик и преведувачи
Верзија 2.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 72

Comments: