Office Programming Helper

Office Programming Helper 3.5

Опис

Office Programming Helper е моќна алатка за програмери која обезбедува широк опсег на функции за Microsoft Word, Excel, пишувачи на макроа на Power Point и пристап до VBA код. Овој софтвер е дизајниран да им помогне на програмерите да напишат подобар код обезбедувајќи им алатки кои можат да ја подобрат нивната продуктивност и ефикасност.

Со Office Programming Helper, можете лесно да го вовлекувате вашиот VBA-код, да додавате броеви на линии и да додадете управувач со грешки на вашите макроа. Ова ви го олеснува отстранувањето грешки на вашиот код и гарантирате дека тој работи непречено без никакви грешки.

Една од најкорисните карактеристики на овој софтвер е неговиот конвертор од број во зборови. Оваа функција ви овозможува да ги претворате броевите во зборови и на англиски и на арапски. Ова може да биде неверојатно корисно кога работите со финансиски податоци или други нумерички податоци кои треба да бидат претставени во почитлив формат.

Друга одлична карактеристика на Office Programming Helper е неговата функција MW. Оваа функција ви овозможува да ја пресметате молекуларната тежина на кое било хемиско соединение директно од кодот Excel или Access VBA. Ова може да ви заштеди време и напор кога работите со сложени хемиски формули.

Покрај овие функции, Office Programming Helper исто така обезбедува многу функции поврзани со датотеки, како што се отворање датотеки, зачувување датотеки, бришење датотеки итн., функции на таблата со исечоци како што се чистење на содржината на таблата со исечоци, поставување текст на таблата со исечоци, добивање текст од таблата со исечоци итн., десктоп екран Функции поврзани со големината што помага во одредувањето на големината на екранот од VBA околината.

Овој софтвер исто така изложува многу други. NET функции кои не се достапни природно во VBA околина, но се многу корисни за програмери кои сакаат понапредна функционалност од она што е стандардно обезбедено.

Конечно, Office Programming Helper вклучува функции поврзани со боја кои ви овозможуваат да добиете вредност на осветленоста, Y вредност или L вредност за RGB бои или слики. Овие карактеристики им олеснуваат на програмерите кои работат со графички или дизајнерски елементи во рамките на нивните макроа.

За да ја користите оваа апликација, едноставно преземете ја датотеката за поставување од нашата веб-локација и стартувајте ја како администратор на вашиот компјутерски систем. Откако ќе се инсталира, отворете канцелариски документ што содржи макро кодови или во прозорецот на уредувачот на Microsoft Word/Excel/PowerPoint/Microsoft Access, уредете ги макро-кодовите користејќи го прозорецот Visual Basic Editor (VBE) обезбеден од соодветната канцелариска апликација, а потоа изберете ја опцијата Додај ракувач со грешки во Додатоци. ставка од менито.

Севкупно, ако барате моќна алатка за програмери што може да помогне да се подобри вашата продуктивност додека пишувате макроа користејќи апликации на Microsoft Office, тогаш не гледајте подалеку од Office Programming Helper!

Целосни спецификации
Издавач NewPast
Страница на издавачи http://www.newpast.net
Датум на издавање 2019-09-01
Датум на додавање 2019-09-01
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за изворен код
Верзија 3.5
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања .Net Framework 4.0
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 864

Comments: