UltraEdit

UltraEdit 26.20.0.1

Windows / IDM Computer Solutions / 1299781 / Целосни спецификации
Опис

UltraEdit: Крајната алатка за програмери за пишување и уредување код

Дали сте програмер што бара моќна алатка за пишување и уредување код? Не гледајте подалеку од UltraEdit. Овој софтвер е дизајниран да го направи вашето искуство со кодирање поефикасно и поефективно, со напредни функции кои ќе ви помогнат да напишете подобар код за помалку време.

UltraEdit поддржува широк опсег на програмски јазици, вклучувајќи HEX, HTML, PHP и многу други. Со означување/боење на синтаксата за многу јазици, можете лесно да идентификувате различни елементи од вашиот код и да се осигурате дека сè е правилно форматирано. Дополнително, софтверот вклучува функции за преклопување на кодот и совпаѓање со загради што го олеснуваат навигацијата низ големи датотеки.

Една од истакнатите карактеристики на UltraEdit е неговата поддршка за датотеки со големина од 4 GB или поголеми. Ова значи дека дури и ако работите со огромни датотеки што содржат илјадници линии код, UltraEdit може да се справи без никакви проблеми.

Но, UltraEdit не е само да ја олесни работата со големи датотеки - исто така вклучува и различни други напредни алатки за уредување. На пример, функцијата за градење стил ви овозможува да креирате сопствени стилови за различни елементи во вашиот код. Можете исто така да користите уредување колони/блок за брзо избирање и менување одредени делови од вашиот код.

Опциите за форматирање на текст се вклучени и во UltraEdit - усогласувањето на текстот или центрирањето на текстот никогаш не било полесно! Без разлика дали работите на мал проект или нешто многу поголем по обем, овој софтвер има се што ви треба за да ја завршите работата како што треба.

Покрај моќните можности за уредување, UltraEdit вклучува и неколку други корисни функции. На пример:

- Поддршка за FTP/SFTP: Лесно поставувајте/преземете датотеки од оддалечени сервери

- Најдете/замени: Брзо пребарувајте низ целиот проект за одредени низи

- Макроа: автоматизирајте ги повторувачките задачи со снимање макроа

- Интегрирана споредба на датотеки: Споредете две верзии на датотека една до друга

Генерално, ако барате се-во-едно решение за пишување и уредување код, како и за управување со проекти, тогаш не гледајте подалеку од Ultraedit! Тој е преполн со напредни функции дизајнирани специјално со програмери како вас на ум, па зошто да не го пробате денес?

Целосни спецификации
Издавач IDM Computer Solutions
Страница на издавачи http://www.ultraedit.com
Датум на издавање 2019-09-04
Датум на додавање 2019-09-04
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за кодирање
Верзија 26.20.0.1
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 13
Вкупно преземања 1299781

Comments: