Video Chat Pro ActiveX SDK Control

Video Chat Pro ActiveX SDK Control 11.0

Windows / Viscom Software / 3374 / Целосни спецификации
Опис

Видео разговор Pro ActiveX SDK Control е моќна алатка за развивачи која овозможува видео или аудио разговор еден до еден или еден до многу. Со поддршка за повеќе видео или аудио сали за конференции, овој софтвер е совршен за бизниси и организации кои сакаат да се поврзат со своите клиенти, клиенти и вработени во реално време.

Овој софтвер поддржува споделување екран со повеќе луѓе во иста конференциска сала (потребен е приклучок за виртуелно снимање на екран) и откажување на ехо. Исто така, им овозможува на корисниците да снимаат специфични видео прозорци и да ги зачувуваат како JPEG слики (потребен е приклучок Capture и Snapshot) или да ги снимаат сите видео прозорци во WMV датотеки (исто така бара приклучок Capture и Snapshot).

Една од најистакнатите карактеристики на Video Chat Pro ActiveX SDK Control е неговата способност да обезбедува приватни аудио и видео преноси. Откако ќе се приклучат на соба, корисниците можат да го исклучат звукот за одредени корисници или да се вклучат во видео/аудио разговори еден-на-еден само со одредени поединци.

Овој софтвер ги поддржува речиси сите веб-камери на 32-битни и 64-битни оперативни системи. Корисниците можат да испраќаат видео пораки во живо користејќи ја нивната веб-камера или аудио пораки во живо со помош на нивниот микрофон. Софтверот овозможува и лесен избор на видео и аудио уред.

Програмското контролирање на бит-стапката, стапката на слики и квалитетот на звукот овозможува користење на Video Chat Pro ActiveX SDK Control за која било интернет конекција. Дополнително, корисниците можат да овозможат/оневозможат испраќање само видео или аудио поток.

Video Chat Pro ActiveX SDK Control е компатибилен со кој било програмски јазик што поддржува ActiveX како што се Access, C#, VB.net, Visual C, Visual Basic, Visual Foxpro, Delphi,. нето). Вклучува C# 2010, VB.Net 2010, Delphi, примероци на изворни кодови на веб-страница VBScript што им олеснува на програмерите од сите нивоа да се интегрираат во нивните проекти.

Конечно - дистрибуцијата на датотеката OCX без хонорар значи дека програмерите можат да ја дистрибуираат оваа моќна алатка без да се грижат за дополнителни такси за лиценцирање.

Накратко - Video Chat Pro ActiveX SDK Control обезбедува одлично решение за бизнисите кои сакаат да се поврзат со клиенти/клиенти/вработени во реално време преку висококвалитетни гласовни/видео комуникациски канали, истовремено обезбедувајќи целосна контрола врз поставките за приватност.

Целосни спецификации
Издавач Viscom Software
Страница на издавачи http://www.viscomsoft.com/
Датум на издавање 2019-09-08
Датум на додавање 2019-09-08
Категорија Алатки за програмери
Под категорија ActiveX
Верзија 11.0
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 3374

Comments: