Trend Micro Maximum Security

Trend Micro Maximum Security 16.0

Windows / Trend Micro / 2132614 / Целосни спецификации
Опис

Trend Micro максимална безбедност: сеопфатна заштита на повеќе уреди

Во денешното дигитално доба, безбедносните закани стануваат пософистицирани и сложени. Сајбер-криминалците постојано наоѓаат нови начини за искористување на пропустите во нашите уреди и мрежи. Како резултат на тоа, од суштинско значење е да имате доверлив безбедносен софтвер кој може да ги заштити вашите уреди од разни видови закани.

Trend Micro Maximum Security е сеопфатен безбедносен софтвер кој обезбедува заштита на повеќе уреди користејќи напредна технологија базирана на машинско учење. Тој нуди силна заштита од вируси, малициозен софтвер, кражба на идентитет, откуп и закани кои се развиваат. Дополнително, помага да се обезбеди вашата приватност на социјалните мрежи и вклучува родителски контроли.

Со инсталирана Trend Micro Maximum Security на вашите уреди, можете да бидете сигурни дека сте заштитени од најновите сајбер закани. Софтверот користи напредна технологија заснована на машинско учење за откривање и блокирање на малициозни датотеки пред тие да предизвикаат каква било штета на вашите уреди. Ова значи дека можете да пребарувате на интернет со мир на умот знаејќи дека сте заштитени од веб закани.

Една од истакнатите карактеристики на Trend Micro Maximum Security е нејзината технологија против откупнина наречена Folder Shield. Оваа функција ги штити вашите вредни датотеки од напади на откупни софтвери само дозволувајќи им на овластените апликации да пристапуваат до заштитените папки како што се документи, фотографии, музика и видеа. Folder Shield дури ја проширува својата заштита на папки синхронизирани со облак како што се Dropbox, Google Drive и Microsoft OneDrive.

Друга одлична карактеристика на Trend Micro Maximum Security е неговата способност да заштити повеќе уреди низ повеќе оперативни системи, вклучувајќи Windows®, Mac®, Android™ или iOS® уреди со само едно купување лиценца! Ова го прави идеален избор за семејства или бизниси со повеќе уреди.

Trend Micro е лидер во безбедноста на Интернет скоро 30 години; експертите од индустријата препознаваат дека нивните производи обезбедуваат 100% заштита од веб закани! Со ова ниво на искуство зад себе, корисниците можат да им веруваат на производите на Trend Micro за нивните потреби за безбедност на интернет.

Клучни карактеристики:

- Сеопфатна заштита на повеќе уреди

- Напредна технологија против малициозен софтвер

- Технологија против откупнина (Folder Shield)

- Приватност на социјалните мрежи

- Родителска контрола

Сеопфатна заштита на повеќе уреди:

Trend Micro Maximum Security обезбедува сеопфатна заштита на повеќе уреди на сите главни оперативни системи, вклучувајќи ги Windows®, Mac®, Android™ или iOS® уредите со само едно купување лиценца! Ова значи дека не ви требаат посебни лиценци за секој уред што заштедува и време и пари!

Напредна технологија против малициозен софтвер:

Софтверот користи напредна технологија базирана на машинско учење која открива и блокира малициозни датотеки пред тие да предизвикаат каква било штета на вашите уреди. Исто така, ги скенира прилозите и преземањата на е-пошта во реално време за корисниците да не мора да се грижат за отворање на потенцијално штетни датотеки!

Технологија против Ransomware (Folder Shield):

Нападите со Ransomware стануваат сè почести во последниве години; овие напади ги шифрираат корисничките податоци додека жртвата не изврши исплата на откуп. Сепак, со овозможен Folder Shield на Trend Micro Maximum Security вредните податоци на корисниците ќе бидат безбедни од овие типови напади! Folder Shield им дозволува пристап на овластените апликации само во заштитени папки како што се документи/фотографии/музика/видеа итн., осигурувајќи дека не се случуваат неовластени промени без согласност од корисникот!

Приватност на социјалните мрежи:

Платформите за социјални медиуми како Фејсбук и Твитер собираат огромни количини лични информации за нивните корисници кои би можеле да ги користат сајбер-криминалците доколку не се соодветно обезбедени! Со функцијата за скенер за приватност на TrendMicro овозможена во MaxiumumSecurity - поставките за приватност на корисниците ќе се проверуваат редовно и ќе се осигури дека нема чувствителни информации да протекуваат случајно!

Родителска контрола:

Родителите често се грижат за тоа каква содржина може да наидат нивните деца додека прелистуваат онлајн; но со овозможена родителска контрола во MaxiumumSecurity - родителите ќе можат да поставуваат ограничувања за тоа какви веб-локации/апликации/игри итн., децата исто така имаат пристап - овозможувајќи им мир на умот да знаат дека нивните деца не се изложени на несоодветна содржина на интернет!

Заклучок:

Overall,TrendMicroMaximumSecurityisacomprehensivesecuritysoftwarethatprovidesmulti-deviceprotectionusingadvancedmachinelearning-basedtechnology.Itoffersrobustprotectionagainstviruses,malware,andothercyberthreats.Additionally,itincludesfeatureslikeanti-ransomewaretechnology(FolderShield),privacyonsocialnetworksandparentalconrolswhichmakeitidealforfamiliesorbusinesseswithmultipledevices.Withnearly30yearsofInternetsecurityleadership,TrendMicrohasestablisheditselfasaleadingproviderofonlinesecurityproductsanduserscantrusttheirproductstodeliver100%protectionagainstwebthreats.Soifyou'relookingforreliablesecuritysoftwarethatcanprotectyourdevicesfromvariouscyberthreatsthenlooknofurtherthanTrendMicroMaximumSecurity!

Преглед

Trend Micro Titanium Maximum Security е втората највисока понуда на антивируси од Trend Micro. Покрај робусниот скенер за малициозен софтвер, Titanium Maximum Security нуди вграден управувач со лозинки, веб-прелистувач во апликација и спакуван сет на алатки за заштита и управување со вашиот уред со Android. Овој преглед се фокусира на перформансите на работната површина.

Добрите

Дизајн: Trend Micro Titanium Maximum Security го дели истиот интерфејс како и неговите помали браќа, изданијата Antivirus и Internet Security. Интерфејсот има чист, организиран распоред на менито. Табовите имаат убави ефекти за превртување на глувчето, а целокупната апликација има модерно чувство и оригинална визуелна насока. Иако не е баш минимален, распоредот на заглавието со пет јазичиња на Titanium Maximum се чувствува неуместен и лесен за навигација.

Скенирање: Една опција што ја цениме е можноста за исклучување на компјутерот по завршувањето на скенирањето. Ова е присутно за време на процесот на скенирање, така што не мора да копате низ менијата. Тоа е одлично, затоа што често сакаме да се исклучиме по долги тестови, особено целосно скенирање -- на овој начин можете да започнете скенирање преку ноќ и да одите во кревет. Иако целосното скенирање е природно подолго, брзото скенирање го најдовме особено брзо и реагира.

Безбедност: Trend Micro брзо реагира на безбедносните пропусти и автоматски ги отстранува сомнителните тројански коњи и злонамерните датотеки. Кога приклучивме заразен диск, Titanium Maximum Security брзо ја избриша датотеката и прикажа известување од лентата со задачи со јазик за уверување. Тестерот од трета страна AV-Test ја потврдува ефективната заштита на Titanium Maximum Security: постигна совршени 100 за заштита при скенирање на малициозен софтвер и надминување на просеците во индустријата.

Конс

Стандардна инсталација на лентата со алатки: Titanium Maximum Security инсталира лента со алатки во популарните прелистувачи како Chrome и Firefox без да се одјавите или одјавите за време на инсталацијата. Иако таа практика е вообичаена, таа е досадна и може да ве изненади. За среќа, деинсталирањето е едноставно како отштиклирање на полето во панелот за поставки.

Агресивно: Titanium Maximum Security понекогаш смета дека одредени легитимни програми се злонамерни и ги спречува да се извршуваат, притоа преземајќи пристап „подобро безбеден отколку жалење“. Напуштањето на известувањата поединечно може да биде скучна работа, иако ова однесување можете да го исклучите во менито за поставки.

Крајна линија

Trend Micro Titanium Maximum Security комбинира добар дизајн со одлична заштита од малициозен софтвер. Освен неколку чуда, тој демонстрира убав баланс на внимателни карактеристики и навистина блеска во најновата безбедност, со бројките што го докажуваат тоа.

Целосни спецификации
Издавач Trend Micro
Страница на издавачи http://www.trendmicro.com
Датум на издавање 2019-09-10
Датум на додавање 2019-09-10
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Апартмани за софтвер за безбедност на Интернет
Верзија 16.0
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 37
Вкупно преземања 2132614

Comments: