SourceTree

SourceTree 3.1.3.0

Windows / Atlassian Software Systems / 542 / Целосни спецификации
Опис

SourceTree е бесплатен визуелен Git и Hg клиент за Mac и Windows кој го поедноставува начинот на кој комуницирате со вашите складишта Git и Mercurial. Со својот едноставен интерфејс, SourceTree ви овозможува да ги визуелизирате и управувате вашите складишта за да можете да се фокусирате на кодирање.

Без разлика дали сте почетник или експерт, SourceTree ја олеснува контролата на дистрибуираната верзија за вашиот тим. Кажете му збогум на командната линија и брзо известете ги сите со оваа моќна алатка.

За почетници, SourceTree нуди едноставен интерфејс кој е лесен за користење. Не ви треба претходно знаење за Git или Mercurial за да започнете со оваа алатка. Корисничкиот интерфејс ви овозможува да управувате со вашите складишта без да се грижите за сложени команди.

За експертите, SourceTree нуди напредни функции што го прават уште попродуктивен. Прегледајте ги групите на промени, скривањето, изборот на цреша помеѓу гранките и повеќе - сето тоа од истиот интерфејс. Ова им олеснува на програмерите кои веќе се запознаени со Git или Mercurial да работат ефикасно.

Една од најдобрите работи за SourceTree е неговата способност да ги визуелизира промените на кодот во реално време. Гледањето навистина е верување кога станува збор за промени на кодот! Со само еден клик, можете да добиете информации за која било гранка или да се обврзете во вашето складиште.

SourceTree, исто така, нуди целосно опремен GUI кој обезбедува ефикасен процес на развој веднаш надвор од кутијата. Ова значи дека нема потреба од дополнителни приклучоци или екстензии - сè што ви треба е вклучено во самиот софтвер.

Покрај тоа, SourceTree поддржува и Git и Hg на вашата работна површина, што значи дека програмерите можат да изберат кој било систем за контрола на верзијата што го претпочитаат без да мора да се префрлаат помеѓу различни алатки.

Генерално, ако барате лесен за употреба, но моќен визуелен клиент за управување со вашите складишта Git или Mercurial, тогаш не гледајте подалеку од SourceTree! Совршено е за почетници кои сакаат едноставност, како и за експерти кои сакаат напредни функции на едно место!

Целосни спецификации
Издавач Atlassian Software Systems
Страница на издавачи http://www.atlassian.com/
Датум на издавање 2019-09-17
Датум на додавање 2019-09-17
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Програмски софтвер
Верзија 3.1.3.0
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 542

Comments: