SpellForce 2: Faith in Destiny

SpellForce 2: Faith in Destiny

Опис

SpellForce 2: Faith in Destiny е возбудлива игра која ве води на епско патување низ светот на Ео. Како млад херој, имате задача да го ослободите целиот свет од новото и мистериозно зло кое се заканува да уништи се што ќе му се најде на патот. Со помош на вашите доверливи придружници, вклучително и змеј, мора да се борите да откриете информации за овој непријател и да ја откриете вашата вистинска судбина.

Оваа игра е возбудлива мешавина од елементи на стратегија во реално време (RTS) и игра за играње улоги (RPG), што ја прави совршена за љубителите на двата жанра. Ги комбинира приказните на претходните игри на Spellforce, истовремено воведувајќи нови ликови и пресврти на заплетот што ќе ве задржат ангажирани од почеток до крај.

Една од истакнатите карактеристики на SpellForce 2: Faith in Destiny е неговата разновидна екипа на херои. Секој лик има свои уникатни способности и силни страни, што им овозможува на играчите да креираат сопствени стратегии за успех. Без разлика дали претпочитате напади во опсег или борба одблиску, има херој за секој стил на игра.

Покрај својата привлечна приказна и разновидните ликови, SpellForce 2: Faith in Destiny може да се пофали и со неверојатна графика и извонреден дизајн на звук. Светот на Eo оживува со живописни бои и сложени детали што прават да се чувствува како вистинско место.

Но, она што навистина ја издвојува оваа игра е нејзината стратешка механика на игра. Играчите мора внимателно да управуваат со ресурсите како злато и мана, а исто така да ги градат своите војски за да се справат со се потешките непријатели. Ова бара внимателно планирање и брзо размислување - но кога се извршува правилно, може да доведе до некои навистина епски битки.

Севкупно, SpellForce 2: Faith in Destiny е одличен избор за секој што бара привлечно RPG/RTS хибридно искуство. Нејзината привлечна приказна, разновидна екипа на херои, неверојатна графика, извонреден дизајн на звук и стратешка механика на игра ја прават една од најдобрите игри достапни денес.

Карактеристики:

- Сосема нова приказна

- Целосно изразена кампања со над 20 часа

- Пет трки за играње

- Мноштво магии и предмети

- Возбудливи режими на повеќе играчи (co-op и PvP)

- Бесплатен режим на игра; играат која било фракција едни против други

Системски барања:

Минимум:

ОС: Windows XP SP3/Vista SP2/Windows 7 SP1/Windows 8/Windows 10

Процесор: AMD/Intel Dual-Core процесор кој работи на ~2 GHz (се препорачува Intel Core i3 или AMD Athlon II X2 серија)

Меморија: најмалку 2048 MB RAM

Графичка картичка: DirectX®9c компатибилен графички процесор со најмалку 512 MB VRAM (се препорачува ATI Radeon HD3800 серија или NVIDIA GeForce GT440 серија)

DirectX® верзија: DirectX®9c

Препорачано:

ОС: Windows XP SP3/Vista SP2/Windows7 SP1/Windows8 /Windows10

Процесор: Intel Core i5/i7 процесор или сличен AMD

Меморија: најмалку 4096 MB RAM

Графичка картичка: NVIDIA GeForce GTX460/ATI Radeon HD5000 серија (или повисока)

Целосни спецификации
Издавач THQ Nordic
Страница на издавачи http://www.yetisports.org
Датум на издавање 2019-09-18
Датум на додавање 2019-09-18
Категорија Игри
Под категорија Играње улоги
Верзија
Барања за ОС Windows
Барања None
Цена
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 8

Comments: