Block Ransomware and Backup

Block Ransomware and Backup 2.1.0.5

Опис

Блокирајте Ransomware и Backup: Крајното безбедносно решение за вашите вредни датотеки

Во денешното дигитално доба, заканата од откуп, малициозен софтвер и вируси е поприсутна од кога било. Овие малициозни програми можат да се инфилтрираат во вашиот компјутер и да предизвикаат непоправлива штета на вашите вредни датотеки. Иако постојат многу начини за блокирање на овие закани, едноставното потпирање само на обрасци може да ве остави ранливи на други малициозни програми.

Тоа е местото каде што влегуваат Block Ransomware и Backup. Овој моќен безбедносен софтвер ви овозможува да поставите заштитени папки на вашиот компјутер до кои можат да пристапат само овластени програми. Ова значи дека дури и ако некоја злонамерна програма успее да се инфилтрира во вашиот систем, нема да може да пристапи или да менува која било од датотеките во вашите заштитени папки.

Но, тоа не е сè - Блокирај Ransomware и Backup исто така вклучува и автоматска функционалност за резервна копија која гарантира дека вашите датотеки се секогаш безбедни и безбедни. Секогаш кога креирате или менувате документ во една од вашите заштитени папки, софтверот автоматски создава резервна копија во посебна папка до која можат да пристапат само овластени програми.

Со Блокирај Ransomware и Backup, никогаш повеќе нема да мора да се грижите за губење на важни датотеки поради откупен софтвер или други закани. Еве само некои од карактеристиките што ги нуди овој моќен безбедносен софтвер:

Заштитете ги вашите папки од Ransom-ware

Можете да одредите кои папки или дискови треба да бидат заштитени од напади на ransom-ware со помош на Block Ransomware и Backup. Откако ќе се постави, само овластените апликации ќе можат да креираат или менуваат датотеки во овие безбедни папки.

Контролирајте го пристапот со овластени програми

Блокирајте неовластени апликации да пристапуваат до чувствителни податоци со тоа што ќе дозволите само одредени апликации (како MS Office) да менуваат датотеки во безбедни папки.

Прашање за одобрување од корисник

Ако нерегистрираната апликација се обиде да запише податоци во една од безбедните папки наведени со Block Ransomeware & Backup, корисниците ќе добијат предупредување со прашањето дали сакаат да ја дозволат оваа операција пред да продолжат понатаму.

Безбедните папки остануваат заштитени дури и по завршувањето на програмата

Откако ќе поставите папка како „безбедна“ користејќи го ова софтверско решение, таа останува така дури и по завршувањето на главната програма. Не е можно создавање/измена/бришење нова датотека додека корисникот повторно не ја отвори главната програма.

Автоматските бекап чувајте ги вашите датотеки безбедни

Секогаш кога креирате или менувате документи во една од вашите заштитени папки, функцијата за резервна копија автоматски создава копии во друга папка што не може да се менуваат од неовластени апликации. Секогаш ќе имате мир на умот знаејќи дека сите важни документи се безбедни резервни копии.

Лесно гледајте резервни копии

Резервната папка создадена од овој производ е лесно достапна преку Windows Explorer, но не може да се менува без соодветно овластување.

Како заклучок, ако барате ефикасен начин да се заштитите од напади со откупнина и истовремено да се осигурате дека сите важни документи остануваат безбедни и здрави, тогаш не гледајте подалеку од „Блокирај Ransomeware и резервна копија“! Со своите напредни функции како контролиран пристап преку овластени апликации, брзо одобрување од корисникот кога е потребно заедно со автоматски резервни копии - никогаш повеќе нема да се грижите за губење вредни податоци!

Целосни спецификации
Издавач xSecuritas
Страница на издавачи https://www.xSecuritas.com
Датум на издавање 2019-09-25
Датум на додавање 2019-09-25
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Анти-шпионски софтвер
Верзија 2.1.0.5
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 15

Comments: