XMLBlueprint XML Editor

XMLBlueprint XML Editor 16.1907

Windows / Monkfish XML Software / 1350 / Целосни спецификации
Опис

XMLBlueprint XML уредник: Моќен и достапен XML уредник за Windows

Дали барате моќен и достапен XML уредник за вашата Windows платформа? Не гледајте подалеку од XMLBlueprint XML Editor. Овој софтвер со вредни цени е дизајниран да ги задоволи потребите и на повремените корисници и на моќните корисници, нудејќи брзина, леснотија на користење и висококвалитетна поддршка за сите главни типови шеми.

Со XML комплетирање и валидација на шеми и документи во однос на која било шема, чувствителна на контекст, можете да бидете сигурни дека вашата работа е точна и без грешки. И со поддршка за типовите DTD, Relax NG Schema, Schematron и XML Schema, можете да работите со сигурност знаејќи дека сите ваши основи се покриени.

Но, тоа не е се. Со способноста за лесно креирање, уредување и извршување на XSLT листови со стилови, како и преглед на резултатите од трансформацијата во реално време, можете да го рационализирате вашиот работен тек како никогаш досега. И ако треба да го конфигурирате софтверот да работи со кој било валидатор од трета страна или XSLT процесор или да додадете дополнителни алатки за уште повеќе да ја подобрите неговата функционалност - лесно е!

Оценувачот на XPath им овозможува на корисниците брзо визуелно да ги анализираат тестовите за дебагирање на XPath изразите, додека прегледот во реално време што прикажува елементи во документот обезбедува брз пристап до различни делови од него.

Заедничко уредување на оддалечени веб-сервери преку FTP HTTP HTTPS (безбеден HTTP) WebDAV е исто така можно со користење на овој софтвер. Вграденото стебло на директориуми помага брзо да се лоцираат датотеките додека автоматски ги препознава форматите на датотеки на MacOS UNIX Windows.

И најдобро од се? Овој софтвер целосно ги поддржува Unicode UTF-8 UTF-16 стандардите на сите верзии на Windows, вклучително и '98, овозможувајќи уредување датотеки од азиските источноевропски региони без никакви проблеми.

Значи, без разлика дали сте повремен корисник или моќен корисник во потрага по достапно, но моќно решение - не гледајте подалеку од XMLBlueprint XML Editor!

Целосни спецификации
Издавач Monkfish XML Software
Страница на издавачи http://www.xmlblueprint.com
Датум на издавање 2019-10-03
Датум на додавање 2019-10-03
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за XML
Верзија 16.1907
Барања за ОС Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1350

Comments: