ExtraMAME

ExtraMAME 19.5

Windows / Godlike Developers / 114703 / Целосни спецификации
Опис

ExtraMAME - Крајното искуство со игри

Дали сте љубител на аркадни игри од старата школа? Дали ви недостасуваат деновите кога можевте да поминувате часови играјќи ги вашите омилени игри на локалната аркада? Ако е така, тогаш ExtraMAME е совршен софтвер за вас. ExtraMAME е мала обвивка за GUI за игри компатибилна со MS Windows за MAME, емулатор за повеќекратна аркадна машина, автор на Никола Салморија и тимот на MAME. Со ExtraMAME, можете да играте илјадници класични аркадни игри на вашиот компјутер.

Што е МАМЕ?

Пред да се нурнеме во она што го прави ExtraMAME толку посебен, ајде прво да зборуваме за MAME. Емулаторот за повеќе аркадни машини (MAME) е емулатор со отворен код дизајниран да го рекреира хардверот на системите за аркадни игри во софтверска форма. Ова значи дека со MAME, можете да играте класични аркадни игри на вашиот компјутер исто како да работат на нивниот оригинален хардвер.

Убавината на MAME лежи во неговата способност да имитира широк спектар на хардверски платформи од различни производители. Ова значи дека може да работи илјадници различни аркадни игри од различни епохи и региони без да бара дополнителен хардвер или модификации.

Сепак, иако MAME е неверојатно моќен емулатор, може да биде доста предизвикувачки да се користи за почетници поради сложените опции за конфигурација и интерфејсот на командната линија. Таму доаѓа ExtraMame.

Што го прави различен ExtraMame?

ExtraMame е дизајниран да биде помал и полесен за користење од традиционалните верзии на Mame. Тоа не ги принудува корисниците да се бунат со тешки конфигурации или интерфејси на командната линија; наместо тоа, обезбедува едноставен графички кориснички интерфејс (GUI) што го прави играњето класични аркадни игри лесно и интуитивно.

Со инсталиран ExtraMame на вашиот компјутер, се што ви треба се ROM-датотеки за вашите омилени класични аркадни игри - не е потребен дополнителен хардвер или модификации! Едноставно изберете ја играта од GUI и почнете да ја играте веднаш.

Компатибилност

Една значајна предност што го издвојува ExtraMame од другите емулатори како RetroArch или LaunchBox е неговата компатибилност со сите постоечки верзии на Mame ROM-овите. Ова значи дека ако постои стара школа игра таму што сакате да ја играте повторно, но немате пристап до нејзиниот оригинален кабинет или конзола - големи се шансите таа да работи беспрекорно во овој софтвер!

Дополнителни карактеристики

Покрај тоа што обезбедува лесен за користење интерфејс за играње класични аркадни игри преку технологија за емулација - Extramame исто така вклучува неколку дополнителни функции што не се наоѓаат во традиционалните верзии на Mame:

1) Состојба на зачувување/вчитување: можете да го зачувате напредокот во кој било момент од играта, така што ако се случи нешто неочекувано (како губење на енергија), играчите нема да го изгубат напредокот.

2) Кодови за мамење: играчите кои сакаат поголем предизвик може да ги сметаат за корисни кодовите за мамење.

3) Снимање на екран: сликајте слики од екранот за време на играта.

4) Снимајте игра: снимајте видео снимки додека играте.

5) Прилагодливи контроли: приспособете ги контролите според личните преференци

6) Режим на цел екран: репродуцирајте го режимот на цел екран без никакво одвлекување

7) Поддршка за повеќе играчи: играјте режим на мултиплеер онлајн со пријателите ширум светот!

Заклучок

Севкупно, Extramame им нуди на гејмерите единствена можност со тоа што им овозможува пристап до илјадници вредносни ретро игри наслови на ретро игри што се вредни за илјадници! Без разлика дали некој сака класици што предизвикуваат носталгија како Pac-Man или Donkey Kong Jr., поновите наслови како Street Fighter II Turbo Edition Hyper Fighting Championship Edition Plus Alpha EX Special Gold Edition HD Remix Ultimate Mega Mix 2nd Impact Turbo HD Remix Ultra Super Street Fighter IV Arcade Edition Omega Mode Champion Edition X Tekken Tag Tournament 2 Unlimited Wii U Deluxe Version DX+ Alpha Prime Xtreme Legends Целосна колекција Завршно поглавје Пролог Ремастерирано дефинитивно издание Режисерско намалување на играта на годината, подобрена верзија или што и да е друго, тие можат да размислат покриени!

Целосни спецификации
Издавач Godlike Developers
Страница на издавачи http://www.wintools.net/
Датум на издавање 2019-10-06
Датум на додавање 2019-10-06
Категорија Игри
Под категорија Игри комунални услуги и уредници
Верзија 19.5
Барања за ОС Windows 10, Windows 2003, Windows Vista, Windows, Windows 2000, Windows 8, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 114703

Comments: