MusicBrainz Picard

MusicBrainz Picard 2.2.2

Опис

MusicBrainz Picard: The Ultimate Music Tagger

Дали сте уморни од тоа да имате неорганизирана музичка библиотека? Дали сакате да бидете сигурни дека сите ваши музички датотеки се правилно означени со вистинските информации? Не гледајте подалеку од MusicBrainz Picard, официјалниот тагер на MusicBrainz.

MusicBrainz Picard е меѓу-платформска апликација која работи на Linux, Mac OS X и Windows. Напишано е во Python и ги поддржува повеќето формати на аудио датотеки. Со своите напредни функции, како што се аудио отпечатоци од прсти (PUID, AcoustID), пребарување на ЦД, поднесување идентификација на диск и одлична поддршка за Unicode, тој е врвната алатка за организирање на вашата музичка библиотека.

Една од уникатните карактеристики на MusicBrainz Picard е нејзиниот пристап ориентиран кон албуми за означување датотеки. Овој пристап му овозможува ефективно да ги користи огромните податоци достапни на MusicBrainz. Со правилно користење на овие податоци, тој може точно да ги означи вашите музички датотеки со сите релевантни информации како што се името на изведувачот, насловот на албумот, бројот на песната и друго.

Со својот интуитивен кориснички интерфејс и лесни за употреба алатки за рачно или автоматски уредување на ознаки врз основа на метаподатоци од онлајн бази на податоци како Discogs или FreeDB - можете да бидете сигурни дека вашата музичка колекција ќе се организира за кратко време!

Клучни карактеристики:

- Компатибилност со повеќе платформи: Работи беспрекорно преку Linux/Mac OS X/Windows

- Ги поддржува повеќето формати на аудио датотеки

- Технологија за аудио отпечатоци (PUID/AcoustIDs)

- Пребарување ЦД и поднесоци за идентификација на дискови

- Одлична поддршка за Уникод

- Албум-ориентиран пристап за означување датотеки

Зошто да изберете MusicBrainz Picard?

1) Точно означување: со пристап до милиони записи од различни извори како Discogs или FreeDB - можете да бидете сигурни дека вашите ознаки секогаш ќе бидат точни.

2) Лесен за користење интерфејс: корисничкиот интерфејс му го олеснува користењето на секој, без разлика дали е технолошки такт или не.

3) Напредни функции: со напредни функции како технологија за аудио отпечатоци (PUID/AcoustID), пребарување на ЦД и поднесување идентификација на диск - имате сè на дофат кога ја организирате вашата музичка библиотека.

4) Софтвер со отворен код: Да се ​​биде софтвер со отворен код значи дека секој може да придонесе за подобрувања на кодот или поправени грешки што го прави овој софтвер подобар со текот на времето.

Заклучок:

Како заклучок, ако барате ефикасен начин да ја организирате вашата музичка библиотека без да трошите часови за рачно уредување ознаки - тогаш не гледајте подалеку од MusicBrainz Picard! Неговите напредни функции во комбинација со интуитивен кориснички интерфејс ја прават една од најдобрите алатки за управување со големи колекции без напор. Па зошто да чекаме? Преземете сега и почнете да уживате во добро означената колекција денес!

Целосни спецификации
Издавач MetaBrainz
Страница на издавачи http://metabrainz.org/
Датум на издавање 2019-10-09
Датум на додавање 2019-10-09
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио софтвер за производство и снимање
Верзија 2.2.2
Барања за ОС Windows, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Барања Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package
Цена Free
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 13114

Comments: